Shoppingfristelser i Jämtland

Koselige Östersund er selve sentrum for shopping i Jämtland, og her finnes alt fra eksklusive merkeklær og gallerier, til små, unike forretninger med kunsthåndverk. Glashyttan, fabrikkutslaget Woolpower og Frösö Handtryck er navn en kan bite seg merke i først som sist. Plus søte hemmeligheter som Åre Sjokoladefabrikk.

  • Lingonberry Chocolate from Åre Chokladfabrik

Lingonberry Chocolate from Åre Chokladfabrik

Östersunds handelstradisjoner går 1000 år tilbake i tid. Byen er et yndet reisemål for nordmenn som drar på grensehandel fra Trondheim for å kjøpe rimelige matvarer, apotekvarer, leker, barneutstyr, sportsutstyr og klær. Her fins alt fra store kjedebutikker og unike second-hand forretninger, til sjarmerende gårdsbutikker, gallerier og håndverksbutikker. I havna ligger Storsjøhyttan, Jämtlands første og eneste studioglasshytte der tre glassblåsere har verksted, butikk og galleri. Dette er et spennende sted å besøke for barnefamilier – en får nemlig titte på mens glassene og servisene blåses. Det er også her det berømte Jämtlandsserviset lages og selges.

Parallelt med Storgaten ligger Prestegaten, og det er dette som er byens shoppinggate. Den er rammet inn av eldre, sjarmerende trehus og langsmed hele fins det kafeer og spisesteder. De som er ute etter antikviteter og snurrepiperier, bør svinge innom Antik & Begagnat i Brunflo og Jämtlands Auktionsbyrå som ligger i byens eldste strøk. Rett utenfor sentrum av Østersund ligger shoppingstrøket Bangårdsgatan og kjøpesenteret Lillänge der en får absolutt alt hva hjertet måtte begjære.

De som vil gjøre kupp på fabrikkutsalg setter kurs for Woolpower. Her fås deilig ullundertøy og sportsklær i merinoull til lave priser, og all produksjon foregår på stedet. Frösö Handtryck på Frösö Park er en annen attraksjon – trykkeriet har vunnet flere priser, og formgiverne har hentet inspirasjon fra klassiske moteskapere som Chanel og Lagerfeldt. Selskapet ble etablert allerede i 1946, og i fabrikkutslaget fins et bredt utvalg av hele sortimentet. Er en ute etter vakre, spesiell stoffer som varer livet ut, er Frösö stedet å besøke.

De som legger sommerferien til Åre, skal sikte seg inn mot Åre Sjokoladefabrikk og Åre Glashytta. Fabrikken startet i det små i 1991, og her kan en velte seg i smaksprøver og gjøre kupp på søtsaker. Åre Glashytta ligger kort vei unna, og er en super opplevelse for de som vil titte på magien når glass lages. Glassblåserne tar seg god tid til å prate med de besøkende, og på sommeren er det yrende liv både inne og ute. Hver høst arrangerer byen også et tradisjonsrikt høstmarked som varer i flere dager og trekker til seg over 20.000 besøkende. Salg, underholdning og aktiviteter for både barn og voksne er stikkord.

Trekking in Jämtland/Härjedalen

Fascinerende Jämtland og Härjedalen

Nord for Stockholm, og i kort avstand fra Trondheim, ligger regionen Jämtland og Härjedalen. Den er mektig innholdsrik for barnefamilier, med alt fra dyrehager og elgparker, til sameleire og fartsfylte bike parks. For ikke å snakke om shoppingbyen Östersund og det vakre fjellterrenget med supre fiskemuligheter og vandrestier.

Sami handicraft from Njarka Sami camp, Jämtland

Dykk ned i Jämtlands flotte kulturliv

Regionen Jämtland og Härjedalen har et bredt spekter av kulturopplevelser for hele familien. Kulturcentrum Mankell der en får inspirasjon til eget forfatterskap, innen- og utendørsmuseet Jamtli og et eget Teknikkland med masse veteranbiler, fly og aktiviteter er bare noe av det.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden