Varierte naturopplevelser i Jämtland

Det varierte naturlandskapet i Jämtland og Härjedalen er herlig inviterende for barnefamilier. Padling langs brusende elver, dagsturer på islandshest, flotte oppmerkede stier i hyggelig skogs- og fjellterreng samt guidede båtturer på Sveriges femte største sjø er bare noe av det en bys på.

  • Cruise with Steamship Thomée, Storsjön, Östersund

Cruise with Steamship Thomée, Storsjön, Östersund

På Moose Garden utenfor Østersund kommer de besøkende tett innpå skogens konge. Guidingen tar en time, og underveis møter en både kalver og voksne elger mens en får vite mer om hvordan de lever. Alle elgene er tamme, og ungene får klappe dem. Her fins det også en butikk og kafé.

S/S Thomée er Sveriges eldste dampfartøy med passasjertrafikk. Båtturene på Storsjøen varer fra en time opp til dagstur, og det arrangeres tematurer med mat og musikk. Underveis stanser båten på steder som Verkön der det fins et lite slott, og gir en fabelaktig mulighet til å oppleve strandlinjen og spennende småøyer på nært hold.

De som vil oppleve landskapet til fots, kan starte vandringen på Frösön med utsikt over kulturlandskapet og Oviksfjellene. I flere hundre år var denne øya selve sentrum i Jämtland, og i følge nordisk mytologi var den dedisert Frøya. De korteste stiene er barnevennlige og mellom 2-5 kilometer lange, og de som vil gå lenger kan ta turen opp til toppen av Frösöberget.

Det fins supre sykkelstier både i Østersund og på Frösön, og de som søker fiskelykken kan dra opp store ørret i Storsjøen. Vil en heller sykle downhill er Åre Bike Park det rette stedet. Sykkelstiene er oppmerket slik at en lett finner en som passer ens egen eventyrlyst. Hvis du ønsker å padle ned brusende fossefall, fins det mulighet i Årefjellene der JoPe Fors & Fjäll arrangerer både lengre og kortere kurs. Jämtland er kjent for sitt vakre fjellterreng, og dyktige guider på Annagården Islandshester tar med grupper på flotte dagsturer der en får mer kunnskap om både Jämtlands vakre naturlandskap og hestene.

Wild animals at Frösö Zoo

Nyt familievennlige Jämtland

Vil du oppleve dyrehager, elgpark, friluftsmuseum, badeland og tropiske hus i sommer? Regionen Jämtland har gøyale familieattraksjoner som løfter ferien til nye høyder.

Sami handicraft from Njarka Sami camp, Jämtland

Dykk ned i Jämtlands flotte kulturliv

Regionen Jämtland og Härjedalen har et bredt spekter av kulturopplevelser for hele familien. Kulturcentrum Mankell der en får inspirasjon til eget forfatterskap, innen- og utendørsmuseet Jamtli og et eget Teknikkland med masse veteranbiler, fly og aktiviteter er bare noe av det.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden