Dykk ned i Jämtlands flotte kulturliv

Regionen Jämtland og Härjedalen har et bredt spekter av kulturopplevelser for hele familien. Kulturcentrum Mankell der en får inspirasjon til eget forfatterskap, innen- og utendørsmuseet Jamtli og et eget Teknikkland med masse veteranbiler, fly og aktiviteter er bare noe av det.

  • Sami handicraft from Njarka Sami camp, Jämtland

Sami handicraft from Njarka Sami camp, Jämtland

Sveg, Lillhärdal, Ytterhogdal og Överhogdal har fine fiskevann og flott turterreng, og her fins også Heksehuset som gir innblikk i hekseprosessene som foregikk i Lillhärdal på 1600-tallet. Ängersjö skogsmuseum gir innblikk i regionens skogsbrukskultur, og på stedet fins en super natursti for barna.

Friluftsmuseet Jamtli med barneaktiviteter

Museet Jamtli er et eldorado for ungene. Her blir historikk til underholdning, og barna kan kjøre rutsjebane gjennom det berømte Storsjøudyrets mage ned til underjordiske utstillinger, oppleve vikingtiden, steinalderbosettinger, følge samer og titte på fangstredskapene som ble brukt i jakten på Storsjøudyret på slutten av 1800-tallet. Utendørs fins et 40-talls gårdsbygninger med levende miljøer som skildrer livet i gamle dager. På Jamtli fins også de originale Överhogdalsbonaderna – de vevde bildene som er bevart helt fra vikingtiden. De er Europas eldste, og skildrer overgangen fra hedensk til kristen tid.

Teknikkland med utfordringer i Østersund

Teknikklandet ligger rett sør for Østersund, og her åpner det seg en fantastisk verden av veteranbiler, fly og spennende militærhistorie. Her er det leker og aktiviteter for både voksne og barn i tillegg til morsomme utstillinger spredt utover et areal på 3000 kvm.

Hjemmet til komponisten Wilhelm Peterson-Berger

Komponisten Wilhelm Peterson-Berger (1863-1942) er Sveriges mest internasjonalt kjente, og i hjemmet hans Sommarhagen på Frösön arrangeres det guidinger om livet hans. Huset er en attraksjon i seg selv – det blir regnet som et av de design- og interiørmessig mest interessante i landet. Tilbringes juli måned i Jämtland, bør en passe på å få med seg Storsjöyran i Østersund. I over en uke avvikles konserter, utstillinger, gateteater og andre familievennlige arrangement over hele byen.

Innblikk i samenes liv

I Njarka sameleir kan få innblikk i samisk kultur mens en er omgitt av reinsdyr, mens Fröå gruve som ligger ved den østre siden av Åreskutan har et unikt miljø med både bygninger, gruver, jordsbrukslapper, beitemarker og mange flotte turstier. På plass fins også butikk og kafè.

Trekking in Jämtland/Härjedalen

Fascinerende Jämtland og Härjedalen

Nord for Stockholm, og i kort avstand fra Trondheim, ligger regionen Jämtland og Härjedalen. Den er mektig innholdsrik for barnefamilier, med alt fra dyrehager og elgparker, til sameleire og fartsfylte bike parks. For ikke å snakke om shoppingbyen Östersund og det vakre fjellterrenget med supre fiskemuligheter og vandrestier.

Lingonberry Chocolate from Åre Chokladfabrik

Shoppingfristelser i Jämtland

Koselige Östersund er selve sentrum for shopping i Jämtland. Her finnes alt fra eksklusive merkeklær og gallerier, til små, unike forretninger med kunsthåndverk. Glashyttan, fabrikkutslaget Woolpower og Frösö Handtryck er navn en kan bite seg merke i først som sist. Plus søte hemmeligheter som Åre Sjokoladefabrikk.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden