Jämtland er Sveriges svar på Toscana

Det sies at Jämtland er Sveriges svar på Provence og Toscana. Hvorfor? Hvor enn du snur deg fins et fantastisk utvalg av supre småprodusenter som JämtTinas Havtorn, Rönngården og Ost & Vilt. I tillegg byr regionen på velrenommerte spisesteder som Innfickan, Arctura og Björknäsgården Hotell med lokale spesialiteter.

  • Cheese from Båthuskrogen in Jämtland

Cheese from Båthuskrogen in Jämtland

Jämtlands naturlandskap med sletter, fjell, sjøer og fiskevann åpner for spennende, lokale matopplevelser. I 2011 kåret regjeringen Östersund til Sveriges mathovedstad, og hovedårsaken er Jämtlands lange mattradisjoner kombinert med dyktige kokker og matinteresserte, kreative mennesker som kontinuerlig arbeider for å videreføre tradisjonene.

Fokus på lokale råvarer og småprodusenter

Jämtland er regionen i Nord-Europa som har flest småprodusenter, og mange av de beste turistdestinasjonene er med i nettverket Gastronomy Jämtland Härjedalen. JämtTinas Havtorn er en gårdsbutikk og drivhuskafésom byr på en lang rekke sunne produkter og smaksopplevelser. På Rönngården Bær og grønnsaker blir de deiligste råvarer gjort om til saftige marmelader og chutneys mens gårdsbutikken Ost & Vilt midt i sentrum av Östersund selger lokale delikatesser, prisbelønte oster og nydelig kjøttprodukter fra nærområdene.

Store matopplevelser med reisekartet til Go Slow Travel

Konseptet Go Slow Travel peker vei til vidunderlige gårder, disker og spisebord over hele regionen, og mange av dem har gårdsdyr og trivelig omgivelser som passer perfekt for barnefamilier. Økologiske produkter fås på Kretsloppshuset i byen Mörsil, i bakeriet Kaxås Vedugnsbageri i Offerdal og på Brunkulla gård ved Storsjøen der en også kan overnatte.

Fantastiske fjellgårder, restauranter og lokale gårdsbutikker

På Fäviken Magasinet og Buustamons Fjellgård speiler menyene den aktuelle årstiden, og mesteparten av råvarene kommer fra egen gård. Kullens Gårdsmeieri, Oviken Ost og Skärvångens bymeieri som er plassert i Krokoms kommune byr på et hav av lokale osteslag og andre spesialiteter som er laget på stedet.

Følges spisekartet til Go Slow Travel og Gastronomy Jämtland Härjedalen, er en sikret matopplevelser rom gir ferien en ekstra gylden ramme.

Trekking in Jämtland/Härjedalen

Fascinerende Jämtland og Härjedalen

Nord for Stockholm, og i kort avstand fra Trondheim, ligger regionen Jämtland og Härjedalen. Den er mektig innholdsrik for barnefamilier, med alt fra dyrehager og elgparker, til sameleire og fartsfylte bike parks. For ikke å snakke om shoppingbyen Östersund og det vakre fjellterrenget med supre fiskemuligheter og vandrestier.

Cruise with Steamship Thomée, Storsjön, Östersund

Varierte naturopplevelser i Jämtland

Det varierte naturlandskapet i Jämtland og Härjedalen er herlig inviterende for barnefamilier. Padling langs brusende elver, dagsturer på islandshest, flotte oppmerkede stier i hyggelig skogs- og fjellterreng samt guidede båtturer på Sveriges femte største sjø er bare noe av det en bys på.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden