Nyt familievennlige Jämtland

Vil du oppleve dyrehager, elgpark, friluftsmuseum, badeland og tropiske hus i sommer? Regionen Jämtland har gøyale familieattraksjoner som løfter ferien til nye høyder.

  • Wild animals at Frösö Zoo

Wild animals at Frösö Zoo

Jamtli er et friluftsmuseum der ungene har masse å bryne seg på. Her kan de kjøre rutsjebane gjennom Storsjøudyrets mage og ende opp ved underjordiske utstillinger, titte på interaktive utstillinger om vikingtiden, besøke steinalderbosettinger eller også se på jaktredskaper fra bronsealderen. Utendørs er det 40 gårdsbygninger fra ulike tidsepoker og skuespillere illustrerer livet slik det var i gamle dager. Smør kjernes, dyrene mates, slagsmål er på gang og drengene får kjeft av gårdseierne. Her har hele familien en super sjanse til å oppleve regionens historikk gjennom skuespillere som formidler den på en morsom måte.

Frösö Zoo og Jungelhus i Östersund

I dyreparken Frösö Zoo ved Östersund fins det over 700 dyr, blant annet sibirske tigre, aper, giraffer og sebraer. I tillegg inneholder parken Sveriges største tropiske hus, et spennende biologisk museum og et storslagent tivoli der det er gratis sirkusforestilling daglig.
På det artige Jungelhuset i Östersund fins det kjempestore klatrestativ, broer, rutsjebaner og hoppeslott – altså en eventyrlig verden der ungene får fysiske utfordringer. Også lekelandet Multi Challenge ligger i Östersund, og her mikses fysiske aktiviteter med kreativitet mens ungene får oppgaver å bryne seg på. Gokart, klatrevegger og spillehall er på plass.

Glede og sommeridyll på Storsjøbadet

Storsjøbadet Äventyrsbad i Östersund kan vise til både basseng, leker og velværeavdeling. Eventyrbad for de minste, pluss trampoline, grotte, understrømmer og rutsjebaner krydrer besøket, og utendørs fins det basseng, plaskebasseng, lekeplass og beachvolley. Foreldrene kan nyte spa-behandlinger og ulike badstuetyper – blant annet tyske Aufguss som inkluderer eteriske oljer, boblebad og opplevelsesdusjer.

Skogens konge og Åre Sjokoladefabrikk

Noe av det første de som drar til Åre setter kursen for, er Millest Moose Farm der ungene får klappe tamme elger. Dersom nærkontakten med dyrene gir mersmak, kan en ta en skjønn dagstur over fjellet med islandshester fra Annagården. Er en mer i tittemodus enn gjøremodus, sørger et stopp ved Åre Sjokoladefabrikk eller Åre Glashytta for super stemning. Gode smaksprøver og et fascinerende innblikk i glasskunstens verden gir energi til ferden videre.

Biking at Åreskutan in Åre, Jämtland

Aktiv ferie i Jämtland

Vil du ri hest, spille golf, suse gjennom landskapet på sykkel eller padle kajakk? Jämtland er stedet å reise til.

Sami handicraft from Njarka Sami camp, Jämtland

Dykk ned i Jämtlands flotte kulturliv

Regionen Jämtland og Härjedalen har et bredt spekter av kulturopplevelser for hele familien. Kulturcentrum Mankell der en får inspirasjon til eget forfatterskap, innen- og utendørsmuseet Jamtli og et eget Teknikkland med masse veteranbiler, fly og aktiviteter er bare noe av det.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden