Familiedestinasjonen Åre

Åre er en av Jämtlands mest fartsfylte og kjente familiedestinasjoner. Millest Moose Farm, Åre Glashytta, Åre Sjokoladefabrikk, ridning på islandshester, sameleir og friluftsaktiviteter som downhill sykling er et bare et utvalg av de glade aktivitetene som tilbys.

  • Moose Garden in Jämtland

Moose Garden in Jämtland

Både Millest Moose Farm i Duved og Åre Glashytta byr på inntrykk utenom det vanlige. I elgparken kan barna klappe skogens konge og spise elgvafler, og glasshytta er en magisk og varm opplevelse der både små og store får lære mer om distriktets håndverkstradisjoner og glasskunst.

Besøk på sjokoladefabrikk

For de søtsugne ligger Åre Sjokoladefabrikk ved foten av fjellet Åreskutan. Her produseres praliner, trøfler og smektende karamell etter tradisjonsrike oppskrifter, og naturligvis er det fullt mulig å få med seg noen ferske smakebiter. Njarka Sameleir gir de besøkende innblikk i regionens kultur – her går reinsdyr fritt på beite og det fascinerende stedet gir innblikk i gamle tradisjoner og kulturhistorie i et levende miljø.

Friluftsopplevelser i Åre Zipline park

Den som søker fartsfylte opplevelser, bør teste downhill sykling på fjellet Her fins det stier for både nybegynnere og viderekomne, utstyr kan leies på stedet og sesongen varer hele sommeren. Åre Zipline park er den eneste i sitt slag i Europa, og her tar en seg fra det ene punktet i naturen til det andre ved å kaste seg ut i naturen i tauline. Parken har to baner med 8 forskjellige strekninger som passer både barn og voksne – de med høydeskrekk og de uten.

På islandshest til Tännfossen

Naturomgivelsene rundt Åre er spektakulære, og her kan en ri på islandshester fra Annagården i Duved til Tännfossen – et av Sveriges mektigste fossefall. I tillegg fins det flere lokale aktører som arrangerer vandringer i fjellet, kanoturer, rafting, klatring og opplevelsestur i grotter. Åre er et paradis på vinteren, men på sommeren steller byen i stand store barmarksarrangement. Et av dem er Bike festival der byen tilbyr både downhill, freeride og dirt.

Mangfold i overnattingstilbud

Innen overnatting rommer Åre alt fra eksklusive hotell og koselige fjellgårder, til premierte spa og designhotell. Det fins også supre steder som passer barnefamilier perfekt - Parkvillan, Holiday Club og Hotell Åre Torg i sentrum ligger midt i begivenhetenes sentrum og i kort avstand fra supre severdigheter.

Åre in Jämtland

Skiresorten Åre også sommerdestinasjon

Åre er et av Nord-Europas største og mest avanserte og mangfoldige sportssted, med ski og en rekke andre sportsgrener og aktiviteter som skal kunne tilfredsstille alle interesser og ferdighetsnivåer.

Biking at Åreskutan in Åre, Jämtland

Aktiv ferie i Jämtland

Vil du ri hest, spille golf, suse gjennom landskapet på sykkel eller padle kajakk? Jämtland er stedet å reise til.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden