Aktiv ferie i Jämtland

Vil du ri hest, spille golf, suse gjennom landskapet på sykkel eller komme tett på naturen gjennom kajakkpadling? Jämtland har et fantastisk variert naturlandskap som gjør det enkelt å aktivisere barna.

  • Biking at Åreskutan in Åre, Jämtland

Biking at Åreskutan in Åre, Jämtland

Östersund er en trivelig by med flust av butikker, badeland og museum i umiddelbar nærhet. Men den kan også vise til fire golfbaner som alle er plassert nydelig i terrenget og har utsikt over både sjø og fjell. Östersund-Frösö Golfklubb og Storsjøbygdens Golfklubb har kombinerte park- og skogsbaner, og hull 1 på Frösöns regnes for å være et av Sveriges beste åpningshull. Uerfaren? Tre av banene har Pay & Play baner i tillegg til fullverdige 18-hullbaner. Slik får hele familien muligheten til å teste sporten.

Sörbygården med islandshester og gårdsovernatting

For bymennesker kan en ridetur fortone seg eksotisk, men i Jämtland er dette dagligdags. På Sörbygården arrangeres fjellturer med islandshest, og en kan overnatte i idylliske omgivelser på selve gården. De som heller vil sykle, bør oppsøke de flotte sykkelveiene rundt byen Østersund. Frösön er et av de mest populære stedene å sykle til, og her fins det også flere barnevennlige severdigheter.

Heftige mountainbike-baner i Östersund

Ved skistadion i byen fins det en 11 kilometer lang mountainbike-bane for de som vil teste krefter – terrenget er ulendt og lekent gjørmete. Intersport i Östersund tilbyr også guidede skogsturer med mountainbike på et nivå som passer hele familien uansett erfaring. Den samme arrangøren leier også ut kajakker og alt nødvendig utstyr ved Storsjöns strand. Herfra siger en sakte gjennom speilblank sjø og får nærkontakt med naturen. Jämtlands sjøer og vann er herlig rike på fisk, så muligheten for å dra opp sin egen middag er absolutt tilstede. Duved, Åre, Kallbygden, Storlienfjellene samt Mattmar og Hallenbygden byr på både fjell- og sjøfiske.

Kabinbane opp til vandrestier i Åre

Åre åpner dørene inn til Åre Bike Park på midtsommer. De som ikke vil sykle, bør benytte sjansen til å ta Kabinbanen opp til toppstasjonen på Åreskutan 1274 meter over havet. Turen tar ti minutter, og utsikten underveis er spektakulær. De som hopper av på fjellstasjonen underveis, kan vandre den kilometerlange stien opp til toppen der det venter en restaurant – faktisk Sveriges høyest beliggende.

Wild animals at Frösö Zoo

Nyt familievennlige Jämtland

Vil du oppleve dyrehager, elgpark, friluftsmuseum, badeland og tropiske hus i sommer? Regionen Jämtland har gøyale familieattraksjoner som løfter ferien til nye høyder.

Trekking in Jämtland/Härjedalen

Fascinerende Jämtland og Härjedalen

Nord for Stockholm, og i kort avstand fra Trondheim, ligger regionen Jämtland og Härjedalen. Den er mektig innholdsrik for barnefamilier, med alt fra dyrehager og elgparker, til sameleire og fartsfylte bike parks. For ikke å snakke om shoppingbyen Östersund og det vakre fjellterrenget med supre fiskemuligheter og vandrestier.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden