[text]

Fascinerende Jämtland og Härjedalen

Nord for Stockholm, og i kort avstand fra Trondheim, ligger regionen Jämtland og Härjedalen. Den er mektig innholdsrik for barnefamilier, med alt fra dyrehager og elgparker, til sameleire og fartsfylte bike parks. For ikke å snakke om shoppingbyen Östersund og det vakre fjellterrenget med supre fiskemuligheter og vandrestier.

  • Trekking in Jämtland/Härjedalen

Trekking in Jämtland/Härjedalen

Om en reiser på kryss og tvers gjennom Jämtland, dukker det opp søte familiefristelser rundt hver sving. I likhet med lokalprodusert mat står kunst og kultur i høysetet. Njarka sameleir i Duved er en ekte, samisk bosetting som er åpen for besøkende. Guidene forteller om hvordan reinsdyrsamene lever, og barna kan mate reiner, kaste lasso og prøve fiskelykken.

Östersund med shopping og familieattraksjoner

Östersund er regionens største by, og her fins det flust av sjarmerende småforretninger, familiehotell samt gode spisesteder og gårdsbutikker. Det er et must for barnefamilier å besøke Jamtli – et fantastisk friluftsmuseum som gir besøkende innblikk i samisk kultur og regionens historikk. Barna kan foreta spennende tidsreiser, eller også ta på historiske klær og få ekte arbeidsoppgaver slik barn gjorde det før i tiden.

Jakten på storsjøudyret

Ikke altfor langt unna ligger Storsjøbygden med ni utsiktssteder der en kan spane etter regionens berømte Storsjøudyr. De som heller vil jakte på udyret fra sjøen, kan ta en trivelig sightseeingtur i den øyrike Storsjøen med dampbåten S/S Thomée. Naturopplevelsene står i kø, og hvis en går opp til toppen Hoverberget i Svenstavik kan en også besøke Hoverbergsgrotten – Skandinavias lengste kløftgrotte på 80 meter med fantasirik lyssetting.

Mangfoldet i Jämtlands naturlandskap kombinert med bredden i aktivitetstilbud byr på mye for voksne, men masse for barna. De som elsker dyr, setter kurs for Frösö Zoo i Østersund. Her er det over 700 dyr; tigre, aper og skorpioner er bare noen av dem. Litt mindre barn elsker Moose Garden utenfor Østersund der møter en skogens konge på nært hold. Guidede turer og nærkontakt krydrer besøket, og i kafeen serveres kuriositeten elgvafler.

Fiskevann, sykkelveier og egne Bike Parks 

Jämtland er absolutt stedet å reise til for den aktive familien. I Albacken i Bräcke kan en leie sitt eget private fiskevann med garantert napp, og i Funäsfjellene fins det over 30 oppmerkede stier som sørger for store naturopplevelser. Terrenget er meget barnevennlig. De som vil ha mer fart, drar til Åre Bike Park som tilbyr tøffe sykkelopplevelser for hele familien. Sykler og utstyr leies på stedet, så her er det mulig å være impulsiv og ta feriedagene som de kommer. Når alt kommer til alt, er det jo nettopp det ferie handler om.

Wild animals at Frösö Zoo

Nyt familievennlige Jämtland

Vil du oppleve dyrehager, elgpark, friluftsmuseum, badeland og tropiske hus i sommer? Regionen Jämtland har gøyale familieattraksjoner som løfter ferien til nye høyder.

Cruise with Steamship Thomée, Storsjön, Östersund

Varierte naturopplevelser i Jämtland

Det varierte naturlandskapet i Jämtland og Härjedalen er herlig inviterende for barnefamilier. Padling langs brusende elver, dagsturer på islandshest, flotte oppmerkede stier i hyggelig skogs- og fjellterreng samt guidede båtturer på Sveriges femte største sjø er bare noe av det en bys på.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden