Villmarksopplevelser i Västerbotten

Björnlandets Nasjonalpark er fylket Västerbottens eneste, og den ligger i Åsele kommune. Her får tilreisende fantastiske naturopplevelser, og en opplever dem best ved å følge en av parkens mange oppmerkede turstier.

  • Hiking in Marsfjällen, Southern Lapland

Hiking in Marsfjällen, Southern Lapland

De mange furutrærne er karakteristisk for nasjonalparken, og det bølgede landskapet med stup og bratte skrenter kjennetegner disse traktene i Norrland. Av dyreliv er det først og fremst fugler en skal holde utkikk etter; kongeørn, tiur og fjellvåk er bare noe av det en kan få øye på.

Gå i fotsporene til Carl von Linné

De som titter ned når de går, skal vite at de følger i sporene til Carl von Linné, faren til den moderne plantelæren. Han gikk gjennom dette landskapet for 250 år siden, og den gangen så skogene helt annerledes ut. Parkområdet har vært plaget av mange skogsbranner, og langsmed stiene ser en forkullede trær og nye trestammer som klatrer oppover langs de sorte, brannskadde.

Ta snarveien mellom Fredrika og Åsele

Ettersom nasjonalparken er så rik på vekster som den er, føles den urørt av de som kommer hit. Likevel er det slik at mennesker har brukt ressursene i Bjørnlandet Nasjonalpark for å livnære seg i flere hundre år. Den som er nøye etter, kan få øye på spor etter både tømmerfløting, ildsteder, en stall og en koie. Samene har brukt området til vinterbeite i mange år, men utover det er parken per i dag så å si urørt av mennesker. Parken er 1100 hektar stor, og ble opprettet år 1991. En kommer seg enklest hit via veien mellom Fredrika og Åsele.

Västerbotten har 250 naturresrvat

Du kan også oppleve mektig natur i en av Västerbottens rundt 250 naturreservat, som passer for eventyrlystne, pensjonister og barnefamilier. Variasjonen er stor, her finner du ikke bare store urskogsområder, men også elvedelta, fosser, fjell og kyst, som for eksempel Holmön, Bjuröklubb, Mårdsele-fossen, Vindelfjällen og Marsfjällen. God Tur!

Vil du vite mer om hva du kan gjøre i Västerbotten?

Få mer informasjon om hva Västerbotten har å by på under vasterbotten.net.

Alpine Botanical Garden in Hemavan

Vandring i Vindelfjellene naturreservat

Vindelfjellenes naturreservat er et av de største beskyttede områdene i Europa, og måler hele 560 000 hektar variert natur. Her fins fantastiske turstier som er profesjonelt oppmerket, herlige fiskevann, og mulighet for å ri tvers over fjellene på islandshester. Overnatte gjør du enten utendørs eller også i hytter eid av Sveriges Turistforening.

Hemavan bike park

Unn deg en aktiv familieferie i Västerbotten

Västerbotten fylke er et eldorado for familier som elsker å røre på seg. Lyst til å fiske, rafte, eller besøke morsomme aktivitetssenter? Eller kanskje vandre i villmarken i Bjørnlandets Nasjonalpark? Her fins alt en kan ønske seg av både underholdning, kultur og natur.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden