Sommeridyll for barna i Västerbotten

Västerbotten kan smykke seg med byer som Umeå og Skellefteå, og både i og rundt disse kan barnefamilier besøke alt fra spennende vitenskapssentrum og dyrehage, til lekeland, skjærgårdsperler, artige utendørsmuseum og frydefulle Elgens Hus i Bjurholm.

  • Hemavan bike park

Hemavan bike park

Lycksele Dyrepark er en av Norrlands mest populære attraksjoner. Bjørn, ulv, moskusokser, sel, bever og dådyr er bare noe av det en får stifte nærmere bekjentskap med. Barna blir med på mating av dyr, kjører elektriske båter, tar tog gjennom parken og koser seg på små karuseller.

Gullgraving, bikepark og gokart

Alle barn elsker gullgraving, og i Varuträsk Villmarksgruve er det fritt frem for skattejakt. Dette er en av Sveriges mest mineralrike gruver, og en kan få komme helt ned til 30 meters dybde. Spenning finner en også i Bikepark Hemavan der en kan ta heisen opp og teste ut noen de kule freeride-banene med hopp, svinger og broer på sykkel. Fart fins også på gokartbanene i Skellefteå og på Trollringen i Lycksele der det er action hele sommeren.

På Boda Borg i Skellefteå kan hele familien tråkle seg gjennom en utfordrende eventyrbane som ligger utendørs - her får både små og store testet kreativitet og intelligens. I Umeå Energicentrum bobler det av glede og latter fra morgen til kveld – stedet tilbyr eksperimentverksted, aktiviteter og et lærerikt kraftverksmuseum for barn. Gammlia friluftsmuseum ligger 2 kilometer fra Umeå sentrum, og får en innblikk i regionens samiske kulturarv.

Lekeland og Elgens Hus

Den som trenger adspredelse, bør sikte seg inn mot Leo`s s Lekland i Umeå og Skellefteå og Busplaneten i Umeå der rutsjebaner, hoppeslott, småsykler og lekeplasser venter. De som heller foretrekker et møte med skogens konge, bør absolutt besøke Elgens Hus. I tillegg til å få klappe elgen, kan en besøke elgmuseet, prøve seg på fluefiske og kjøre firhjuling. Om naturen her gir mersmak, er det godt å vite at i hele Västerbotten fins det utmerkede fiskevann, oppmerkede turstier og sykkelveier samt fjelltopper en kan klatre til.

Sol og sommer er ensbetydende med bad, og ved sjøen ligger Byske Havsbad med 5-stjerners fasiliteter. I Umeå tilbyr Bettnessand og Norrmjöle fine strender, mens de som er ute etter naturopplevelser kan ta litt kaldere fjellbad i Ruttjebäcken ved Hemavan Tärnaby. Vannland med oppvarmede basseng fins på Vitbergsbadet i Skellefteå, i Ansia Badpark i Lycksele samt på Umelagun i Umeå.

Skjærgårdsidyll i Norrbyskär 

En av de største sommeropplevelsene får familien om den reiser til Norrbyskär – en øygruppe som ligger 4 mil sør for Umeå. På øyas museum får en et flott innblikk i øyas kulturhistorie via mat, kunst og håndverk. I tillegg arrangeres egne aktiviteter for barna, blant annet Lilla Norrbyskär der de opplever og lærer om øyas historikk gjennom lek og moro. Er barna lykkelige, er foreldrene lykkelige. Og det er de definitivt i Västerbotten.

Vil du vite mer om hva du kan gjøre i Västerbotten?

Få mer informasjon om hva Västerbotten har å by på under vasterbotten.net.

©Umeå Turistbyrå

Opplev feriesuksess i Västerbotten

Vindelelven er en av Sveriges nasjonalelver, og Västerbottens største villaksførende vassdrag. Her kan du både fiske, padle og utfordre deg selv med rafting!

Hemavan bike park

Unn deg en aktiv familieferie i Västerbotten

Västerbotten fylke er et eldorado for familier som elsker å røre på seg. Lyst til å fiske, rafte, eller besøke morsomme aktivitetssenter? Eller kanskje vandre i villmarken i Bjørnlandets Nasjonalpark? Her fins alt en kan ønske seg av både underholdning, kultur og natur.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden