Strandliv i Västerbotten

Västerbotten fylke er smykket med en særdeles lang og vakker kyststripe. Steder en absolutt burde ta båt eller kjøre til som en artig avstikker i ferien, er Holmöarna som ligger 3 mil fra Umeå, naturreservatet Bjuröklubb utenfor Skellefteå og ikke minst Byske Havsbad som er et eldorado for ungene.

  • Byske Havsbad in Northern Sweden

Byske Havsbad in Northern Sweden

De idylliske Holmøyene er et marint naturreservat, og en kommer seg ut hit med ferje fra Norrfjorden på 40 minutter. Her kan en nyte både sol og bad og besøke Holmøyas Båtmuseum. Med sykkel kommer en seg enkelt rundt, og Holmø Havsbad arrangerer hyggelige turer med innlagte piknikkstopp og guiding.

Fra Holmöarna kan en seile med Holmøslupen til Store Fjäderägg. Denne øya er et paradis for ornitologer, og rommer sågar en fuglestasjon der en kan skue fugler på vei østover mot Sibir eller vestover mot Atlanterhavet. Det er på steder som Holmöarna og Fjäderägg at en virkelig nyter sommeren, og for at lykken skal vare ekstra lenge tilbyr de to øyene til sammen tre sjarmerende vandrerhjem for overnatting.

Titusener av mennesker drar til naturreservatet Bjuröklubb hvert år. Her lokker nemlig både en trivelig gjestehavn, fyrtårn samt en spennende sjøhistorie. Hele 35 skip har forlist i farvannene rundt øya, og her fins også funn fra bronsealderen og rester et kapell fra 1200-tallet. Bjuröklubb består av både klipper, skog og myke sanddyner som ungene kan boltre seg i.

Vil du vite mer om hva du kan gjøre i Västerbotten?

Få mer informasjon om hva Västerbotten har å by på under vasterbotten.net.

©Umeå Turistbyrå

Opplev feriesuksess i Västerbotten

Vindelelven er en av Sveriges nasjonalelver, og Västerbottens største villaksførende vassdrag. Her kan du både fiske, padle og utfordre deg selv med rafting!

Bjuröklubb in Northern Sweden

Fyrtårnferie i vakre Västerbotten

Västerbotten er fylket der en finner flotte familiedestinasjoner for enhver smak. Her kan du velge mellom å dra på en spennende fyrtårnferie, overnatte på utmerket 5-stjerners campingplass i vannkanten eller sikte deg inn mot vandrerhjem som har perfekt beliggenhet i forhold til både kultur og natur.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden