Fyrtårnferie i vakre Västerbotten

Västerbotten er fylket der en finner flotte familiedestinasjoner for enhver smak. Her kan du velge mellom å dra på en spennende fyrtårnferie, overnatte på utmerket 5-stjerners campingplass i vannkanten eller sikte deg inn mot vandrerhjem som har perfekt beliggenhet i forhold til både kultur og natur.

  • Bjuröklubb in Northern Sweden

Bjuröklubb in Northern Sweden

Bare 3 mil fra byen Umeå ligger det marine naturreservatet Holmöarna. Her kan en besøke et interessant båtmuseum, gå turer, kose seg på langstrakte strender eller klatre opp i øyas fyrtårn. Den som ønsker å overnatte på øya, kan leie værelse på en ekte Västerbotten-gård eller på Berguddens fyrplass. Fra Holmöarna går en båt som heter Holmøslupen til øya Store Fjäderägg. Den blir flittig besøkt av fugleelskere eller også de som fascineres av fyrtårn, og en kan overnatte på vandrerhjem i de gamle fyrvokterhyttene. Atmosfæren på begge øyer er en opplevelse, og på sommeren arrangeres både visefestival og tradisjonell midtsommerfeiring med dans rundt blomsterstangen på øyene.

Bjuröklubb Sveriges mest besøksvennlige fyrtårn

Bjuröklubb ligger på en halvøy som en kan kjøre bil til, og er kåret til Sveriges mest besøksvennlige fyr. De som klatrer til topps de 52 meterne i tårnet får fantastisk utsikt over Bottenviken. Fyrtårnet ble oppført år 1859 og er fremdeles i drift, og på sommeren er det masse liv og røre i gjestehavnen på øya. Noe av unike med Bjuröklubb er at losutkikken i fyrbygningen er renovert og åpen for overnatting.

Byske Havsbad i Skellefteå kan ikke vise til noe fyrtårn, men er likevel et paradis for barnefamilier. Her fins langstrakte manetfrie sandstrender, massevis av aktiviteter, restaurant og en 5-stjerners campingplass som rommer alt fra små hytter til store strandvillaer. På Byske fins det ikke tid til å kjede seg et sekund; minigolf, fisketurer, teater for de minste, boule, beachvolley, oppvarmede basseng og mulighet for leie av sykkel og kano er bare noe av det en bys på.

Vil du vite mer om hva du kan gjøre i Västerbotten?

Få mer informasjon om hva Västerbotten har å by på under vasterbotten.net.

Byske Havsbad in Northern Sweden

Strandliv i Västerbotten

Västerbotten har en vakker kyststripe der nordmenn årlig nyter solen og bading. Holmöarna, kun 3 mil fra Umeå, naturreservatet Bjuröklubb utenfor Skellefteå og ikke minst Byske Havsbad er et eldorado for ungene og er verdt turen.

Restaurant REX in Umeå

Nyt den deilige maten i Västerbotten

Det første mange tenker på i forbindelse med Västerbotten og mat, er selvsagt Västerbottensosten. Men fylket har uendelig mange andre spesialiteter å by på i tillegg. Menyene rommer blant annet fersk fisk trukket opp fra rene farvann, reinsdyr som har beitet i fantastisk natur og ikke minst store, saftige knalloransje multer.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden