Unn deg en aktiv familieferie i Västerbotten

Västerbotten fylke er et eldorado for familier som elsker å røre på seg. Lyst til å fiske, rafte, eller besøke morsomme aktivitetssenter? Eller kanskje vandre i villmarken i Bjørnlandets Nasjonalpark? Her fins alt en kan ønske seg av både underholdning, kultur og natur.

  • Hiking in Marsfjällen, Southern Lapland

Hiking in Marsfjällen, Southern Lapland

Både Svansele Villmarkssenter, Umeå Energicentrum og Rismyrliden i Skellefteå er flotte severdigheter som formidler noe av fylkets hjerte til barna på en underholdende måte. Svansele gir innblikk i regionens rike dyreliv gjennom utstillingen med flere hundre utstoppede dyr i naturlige miljøer, mens Umeå Energicentrum lar dem eksperimentere mens de titter på Umeelvens første vannkraftverk.

Vandring, fiske og friluftsmuseum

Rismyrliden er et levende utendørsmuseum med originale gårdsbygninger som viser hvordan gårdslivet fortonte seg i gamle dager – vasking av klær, matlaging og jordbruksdriften er noen av aktivitetene en kan bli med på.

Regionen tilbyr også et bredt utvalg av naturopplevelser. De som vil vandre kan ta Kirkestien som går fra Skellefteå til Burträsk kirke, eller også Isälvsleden, Travelsjöleden og Flottarstien i Umeåregionen. Turstien Kungsleden går gjennom Vindelfjellenes naturreservat der det fins supre fiskemuligheter. Og de som ønsker å oppleve fjellandskapet fra hesteryggen, kan velge mellom dagsturer eller ukesturer med overnatting i det fri. En vandringstur mellom Saxnäs og Borgafjell byr på flott utsikt, og kan kombineres med overnatting på Saxnäsgården og Hotell Borgafjell der det fins god mat og spa.

Vil du vite mer om hva du kan gjøre i Västerbotten?

Få mer informasjon om hva Västerbotten har å by på under vasterbotten.net.

©Umeå Turistbyrå

Opplev feriesuksess i Västerbotten

Vindelelven er en av Sveriges nasjonalelver, og Västerbottens største villaksførende vassdrag. Her kan du både fiske, padle og utfordre deg selv med rafting!

Lycksele Djurpark in Northern Sweden

Sommeridyll for barna i Västerbotten

Västerbotten kan smykke seg med byer som Umeå og Skellefteå, og både i og rundt disse kan barnefamilier besøke alt fra spennende vitenskapssentrum og dyrehage, til lekeland, skjærgårdsperler, artige utendørsmuseum og morsomme Elgens Hus i Bjurholm.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden