Opplev feriesuksess i Västerbotten

Vindelelven er en av Sveriges nasjonalelver, og Västerbottens største villaksførende vassdrag. Her kan du både fiske, padle og utfordre deg selv med rafting!

  • Fishing in Saxnäs, Swedish Lapland

Fishing in Saxnäs, Swedish Lapland

Fra Granö ved Umeelven kan en seile med tømmerflåte; padling i eget tempo, ilandstigning når en føler for det, overnatting under åpen stjernehimmel og synet av elg – tømmerflåtepadling er en genial familieaktivitet for de som vil oppleve et av Europas siste urørte villmarksområder. Og vil en heller delta på beversafari, elgsafari eller urtevandring, er det selvsagt mulighet for det.

Skjærgårdsferie og Fjellbotanisk Hage

Skjærgården i Västerbotten er unik, og har topp badeforhold. På øya Norrbyskär fins det museum med en miks av mat, kunst, håndverk, og de minste kan bli med på Lilla Norrbyskär der øyas historie formidles på en morsom måte. En svipptur ut hit er herlig avveksling for de som er på byferie i Umeå 3 mil unna. Også Hemavan Tärnaby rommer massevis av gøyalt for ungene, og på varme dager kan en kjøle seg ned i Ruttjebekken eller Storkitteltjernet, eller på sandstranden i Solberg.

De som har sansen for vekster, bør oppsøke Fjellbotanisk Hage der det fins over 400 arter, og her kan en også delta på guidede turer med flora, fiske, geologi og samisk kultur som tema. Mellom Hemavan og Laisaliden går Drottningleden på 1 mil – med andre ord en akkurat passe lang tur for barnefamilier som vil røre på seg.

Vil du vite mer om hva du kan gjøre i Västerbotten?

Få mer informasjon om hva Västerbotten har å by på under vasterbotten.net.

Lycksele Djurpark in Northern Sweden

Sommeridyll for barna i Västerbotten

Västerbotten kan smykke seg med byer som Umeå og Skellefteå, og både i og rundt disse kan barnefamilier besøke alt fra spennende vitenskapssentrum og dyrehage, til lekeland, skjærgårdsperler, artige utendørsmuseum og morsomme Elgens Hus i Bjurholm.

Byske Havsbad in Northern Sweden

Strandliv i Västerbotten

Västerbotten har en vakker kyststripe der nordmenn årlig nyter solen og bading. Holmöarna, kun 3 mil fra Umeå, naturreservatet Bjuröklubb utenfor Skellefteå og ikke minst Byske Havsbad er et eldorado for ungene og er verdt turen.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden