[text]

Abisko Nasjonalpark

Abisko er en 77 km² stor nasjonalpark i Lappland som er viden kjent for sin naturlige skjønnhet og nordiske villmarksnatur. Dette er et utrolig populært sted å bedrive både vintersportsaktiviteter og sommeraktiviteter under midnattssolen.

  • Lapporten in Abisko, Swedish Lapland
  • Midnight sun at Mount Nuolja at the hour 00:15

Lapporten in Abisko, Swedish Lapland

Sommer i Abisko

Vandre gjennom dype skoger. Gå turer langs fjorder, daler og fossefall. Utforsk grotter. Prøv deg på fluefiske. Eller besøk Trollsjön, som er den innsjøen i Sverige som har klarest vann og ligger i Kärkevaggedalen.

Vinter i Abisko

Stå slalåm, utfor eller langrenn. Eller prøv telemark. Dra på deg truger, eller kjør hundeslede til et sted der du prøver deg på isfiske. Hvis du er ute etter en skikkelig lokal opplevelse, så spis reinsdyr, slå deg ned med kaffekoppen ved bålet og camp utendørs sammen med samer.

Abisko Fjellstasjon

Abisko Fjellstasjon ligger i den nordligste delen av Lappland, cirka 250 kilometer nord for polarsirkelen. Dette er Den Svenske Turistforeningens (STF) sitt største og eldste overnattingssted; du møtes av en klassisk hytte som åpnet rundt forrige århundreskifte.

Aurora Sky Station

Aurora Sky Station er et av de beste stedene i verden å oppleve nordlyset. Ta stolheis opp til stasjonen og lær mer om hvordan Aurora Borealis observasjonene foretas med radiomottakere og kameraer. Fins det forresten et uttrykk som heter Gourmet Nordlys? Jada! Her kan du bestille en gourmetmiddag med nordiske smaker og nyte måltidet under nordlyset.

Abisko er utgangspunktet for Sveriges mest kjente skiløype og tursti - den 440 kilometer lange Kungsleden.

Beste tidspunkt for:

Midnattssolen: 30. mai - 14. juli

Nordlyset: November - mars

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden