Nord-Sverige og Lappland

  • The Northern lights in Swedish Lapland
    The Northern lights in Swedish Lapland

    © Fredrik Broman/imagebank.sweden.se

[text]

Steder

Nord-Sverige, inkludert legendariske Lappland, er unik. For hvor ellers kan du besøke ICEHOTEL? Hvor ellers kan du sitte rundt bålet med en samisk guide, fortelle røverhistorier fra dagens hundesledekjøring, og spise den lokale delikatessen souvas? Eller stirre i undring på det magiske nordlyset på Aurora Sky Station.

Om sommeren kan du prøve lykken og dra på fluefiske etter laks og røye under midnattssolen, eller ta på deg turskoene og teste din egen utholdenhet mens du går den verdensberømte turstien Kungsleden.

Byene Luleå og Kiruna ligger på polarsirkelen, og er de to siste utpostene med sivilisasjon, komfort og moderne fasiliteter, kun få minutter unna villmarken.

Det fins ingen steder som Nord-Sverige og Lappland.

Snowmobile in Swedish Lapland

Snøscooterkjøring gjennom Lappland

guidet snøscootersafari i villmarka i Lappland er en helt sinnsyk, uforglemmelig opplevelse. Det er kun deg, snø, et kritthvitt landskap så langt øyet kan se og en gjeng med andre eventyrere som er til stede.

Fermented herring – Surströmming – a Swedish specialty

Surstrømming

For nesen og smaksløkene dine kan duften av surstrømming gi deg omtrent samme følelse som du ville fått sekunder før du skal hoppe ut av et fly – med fallskjerm selvfølgelig. I kulinariske termer regnes surstrømming for å være en ekstremsport. Vill, flott og fullstendig svensk.

Räitavagge, Kebnekaise, Swedish Lapland

De svenske fjellene

Fjellene i Sverige er av det kaledonske slaget. De er inntil 2000 meter høye ved polarsirkelen og rommer fantastisk bratte utfordringer for fjellklatrere.

Different Swedish design at Designtorget store

Svensk design

I Sverige er ordet design synonymt med ordet livsstil. Her finner du en egen tilnærming som dekker både det praktiske, demokratiske, estetiske, naturlige og bærekraftige.

 

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden