[text]

Värmlands beste sykkeltur

Regionen Värmland grenser mot Norge i sitt vestre hjørne, og er lett huske for både Karlstad, Selma Lagerlöf og ikke minst motorsportsentrumet Arvika. For syklister er naturen himmelsk, og en av landets flotteste stier går lang Klarälven. Det er elven som deler regionen på midten før den munner ut i en av Europas største innsjøer – Vänern.

  • Biking in Värmland
  • Biking in Värmland

Biking in Värmland

Sykling på bilfri asfalt

Klarälvsbanan er en 90 kilometer lang naturopplevelse på bilfri asfalt som snirkler seg gjennom den Värmlandske naturen fra Karlstad i sør til Hagfors i nord. På veien passerer man både Forshaga, Deje, Ransäter, Munkfors, Hagfors og Uddeholm.

90 kilometer på to hjul

Klarälvsbanan er en nedlagt gammel jernbanelinje der skinnen nå er tatt bort. Hele strekningen er asfaltert, og selvsagt garantert bilfri. Denne unike sykkelstien bringer deg fra et åpent jordbrukslandskap i sør til den mørke og trivelige skogen i nord.

Bademuligheter aldri langt unna

Klarälven er aldri langt unna når du sykler Klarälvsbanan. Og den asfalterte sykkelstien forvandles til sti fra Hagfors til Sysslebäck. I den dype skogen rundt Hagfors ender Klarälvsbanan og Klarälvsleden starter. Dette er en 120 kilometer lang sykkel- og gangsti som går gjennom særdeles vakker natur.

En av Sveriges flotteste sykkelutfordringer

Klarälvsleden bringer deg fra Hagfors helt opp til Sysslebäck. Stien går gjennom villmark og på skogsstier i nordre Klarälvdalen. Stien er helt naturlig og svinger seg fremover på gamle landeveier, forbi bondegårder, skoger og byer – og hele veien glitrer Klarälven magisk ved siden. Underlaget er grus og asfalt, og dermed egner Klarälvsleden seg for både sykling og vandring.

En velger selvsagt fritt mellom å sykle hele eller kun deler av Klarälvsbanen eller Klarälvsleden. Begge er uansett midt i blinken for barnefamilier med sans for frodige og spennende naturomgivelser fremfor de største, fysiske utfordringene.

Vil du vite mer om hva man kan gjøre i Värmland?

visitvarmland.se får du flere tips til hva du kan gjøre i Värmland.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden