Super grensehandel i Karlstad og Arvika

Hvem er det som ikke vil gjøre kupp på møbler, klær, elektronikk og mat? Eller kanskje titte på antikviteter, designprodukter fra Klässbol eller merkeklær fra Odd Molly, Filippa K, Whyred, J. Lindberg, Nudie Jeans og Cheap Monday? Grensebyene Karlstad og Arvika bugner av tilbud og utvalg som vi nordmenn har sansen for.

  • Arvika in Värmland
  • Arvika in Värmland

Arvika in Värmland

Karlstad – smilets by

Det er ikke rart Karlstads innbyggere er kjent for å smile - i sentrum ligger alle butikkene i gangavstand fra hverandre. Kjøpesenteret Mitt i City rommer 50 butikker med svenske og internasjonale merkevarer, restauranter og kafeer. Og på gateplan ligger kjeder som H&M, Lindex og Åhléns. Byens småforretninger rommer stigende stjerner som Odd Molly, Filippa K, Whyred, J. Lindberg, Nudie Jeans og Cheap Monday jeans – og er du ute etter svensk design innen kunstglass, krystall og bestikk, fås Kosta Boda og Orrefors i butikkene rundt Järnvägsgatan og Drottninggatan.

Bergvik og IKEA trekkplaster utenfor byen

Bergvik kjøpesenter ligger kun et lengre steinkast unna sentrum, og har 68 butikker, restauranter og kafeer. Absolutt samtlige store, svenske navn er representert – og da spesielt innen merkeklær, interiør, glass, tekstiler og kjøkkenutstyr. IKEA ligger så å si vegg i vegg med Bergvik, så det er absolutt duket for storhandel.

Arvika – med småbyidyll og torghandel

Arvika ligger bare 4 mil unna norskegrensen, mellom Kongsvinger og Karlstad. Sentrum smykker seg med 100 butikker, spisesteder og kafeer, og de trange gatene er supersjarmerende i shoppingsammenheng. Sikt deg inn på onsdager og lørdager, når byens torg fylles av selgere som byr på alt fra fersk fisk, frukt og blomster til klær og antikviteter. Og det er selvsagt i tillegg til de lave prisene en finner på klær, second-hand, sko, sportsutstyr, vesker, leker, briller, utstyr til dyr, apotekvarer, smykker og masse mer i forretningene. Sliten i beina? Slå deg ned på en av de koselige fortauskafeene – og nyt livet og menneskene som seiler forbi.

Fra nytt til gammelt - kupp på antikviteter

Arvika er kjent for sine mange markedsdager og loppemarkeder der en gjør røverkjøp lett som en plett. Byen fikk bystatus i 1911, og det merkes på det store utvalget av antikviteter fra distriktet som fins i forretningene: Møbler, kunst, smykker og håndverksutstyr dukker opp overalt, og hver sommer og høst arrangeres store Antikk- og Samlermesser som trekker til seg både profesjonelle kjennere og vanlige folk på jakt etter funn.

Kun shopping? Neida – Arvika har så uendelig mye mer: Golfbane, båtturer, museer, konserter, kunstgallerier og flotte naturomgivelser gjør det både lettvint og attraktivt å bli en natt ekstra for å nyte småbysjarmen fullt ut når en først er på plass.

Vil du vite mer om hva man kan gjøre i Värmland?

visitvarmland.se får du flere tips til hva du kan gjøre i Värmland.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden