Familieferie i Värmland

Kort avstand til Norge, mye for mor og far – men mest for ungene? Da skal du legge sommeren til skjønne Värmland. Krydre dagene med badeland, strandliv, dyreparker og lek – alt i varierte naturomgivelser og med kort vei til shopping, mat, sport og friluft.

  • Nature center in Marieberg woods
  • Experimentation at the museum
  • Playing in Karlstad

Nature center in Marieberg woods

Karlstads sin grønne juvel

Mariebergsskogen, byparken som ligger rett ved sentrum av Karlstad byr på sukkertøy for både store og små. På sommeren er det konserter og badeplasser her, og på vinteren dukker julemarked og skøytebane opp. Minigolf, beachvolleyball, basket og boulebaner er selvsagt stas, og Lillskogen i Mariebergsskogen er Karlstads egne lilla dyrepark. Her bor det kaniner, griser, ponnier, geiter og kalver, og frittgående høns og ender sørger for topp underholdning. På sommeren går minitoget Conrad Höök gjennom parken, og det arrangeres guidede turer til skogen, sjøen, gjennom Lillskogen og til kulturhuset daglig. Restaurant, kafé og egnede steder for piknik? Selvsagt.

Arvika vinner barnehjerter

Arvika Simhall byr på tre forskjellige bassenger, og innviet nylig en rutsjebane i tillegg til lekelandet Piratvika som allerede er på plass. Der får ungene plaske og ta boblebad ved siden av det største bassenget på 90 kvadratmeter. Varmebassenget holder hele 34 grader, og er kjempepopulært blant voksne som vil senke skuldrene innimellom familieslagene.

Lekelandet i Nöjesfabriken

Nöjesfabriken ligger rett utenfor Karlstad, og Lekelandet er et paradis for de minste. Ungene kan boltre seg fritt i ballrommet, seile nedover rutsjebaner, utfordre seg selv på klatrestativ og prøve seg på ballkanoner. En av de mest populære attraksjonene er Drop Slide, som byr på 8 meter fallhøyde. Og trodde du at du hadde sett alt innen trampoliner? På Nöjesfabriken er de plassert 4 meter opp i luften for gi barna en følelse av at de flyr – og flyr gjør de definitivt. Rundt ballspillområdet går det en bilbane der ungene kan konkurrere mot hverandre – på gode, gammeldagse tråbiler. Og foreldrene er også husket på – myke, gode sofaer å senke seg ned i mens poden leker trygt på avstand – du kommer ikke nærmere himmelen.

Barnas Rottneros Park

I Rottneros Park i Sunne fins det ikke bare en skulpturutstilling som fascinerer de voksne – her er også et eget område dedisert de minste besøkende opp til 11 år. I Nils Holgerssons eventyrpark kan ungene ri på gåsa Akkas rygg, ta en flytur over sjøen, kjøre piratflåte, bilbane eller leke i et stort skip. Rottneros herregård er Ekeby i Selma Lagerlöfs roman Gösta Berlings saga, og det var eventyrets Ekeby som var forbildet når prosjektet med å bygge denne parken startet.

Stubbefolket viser seg for ungene

Stubbefolket er noen snodige vesen som lever fritt i Värmlands natur. De bruker ikke moderne ting som mobil, data og gps – Stubbebarna syns det er mye morsommere å leke og tulle i naturen der det alltid finnes noe spennende å gjøre. Som regel holder Stubbefolket seg i god avstand fra mennesker, men i blant dukker de opp for å vise og lære oss ulike saker som kan være bra å vite om man skal ferdes i naturen. Vil du møte dem? Reis til den 5-stjerners Årjäng Camping & Stugor i Sommarvik, og hold utkikk etter de grønne, spisse hattene deres. Campingplassen arrangerer kanoturer rundt øygruppen Storöna, og underveis dukker det opp hemmelige beskjeder fra Stubbefolket som gleder hele familien.

Vil du vite mer om hva man kan gjøre i Värmland?

visitvarmland.se får du flere tips til hva du kan gjøre i Värmland.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden