Aktiv ferie i Värmland

Frister det med beversafari, kanopadling, sykkelferie eller late dager i skjærgården? Värmland er regionen som har absolutt alt du kan ønsker deg for ungene – til og med en 1,3 kilometer lang skitunell som byr på silkeføre midt på sommeren!

  • Nature's Best arrangement Vildmark i Värmland
  • Nature's Best arrangement Vildmark i Värmland
  • Arvika in Värmland
  • Ski tunnel in Torsby, Värmland
  • Kayaking in Värmland

Nature's Best arrangement Vildmark i Värmland

Topp skiforhold et stavtak unna stranden

Kan du se for deg perfekte preparerte skiløyper midt i fellesferien? Det er slike forhold som venter i skitunellen på Torsby Sportcenter ved den lille byen Torsby! Den 1,3 kilometer lange løypa byr på imponerende utfordringer og har en høydeforskjell på hele 25 meter. Dra på deg skiutstyret og nyt kontrasten mellom sol og sommer ute og minus 3 grader inne.

Golfrunder en bare drømmer om

Värmland grenser til Østfold og Hedmark, og dermed er reiseavstanden til byer som Arvika og Karlstad kort. Samtlige av Värmlands 18 golfklubber har proshop å gjøre kupp i, og Vänerns skjærgårder i syd til vakkert fjellterreng i nord sørger for variert banedesign. Noter deg kvalitetsbanen Karlstad GK som er en klassiker tegnet av Nils Sköld og Sune Linde, i tillegg til Arvika GK, Sunne GK og Billeruds GK.

Beversafari og tømmerflåting på Klarälven

Sveriges lengste elv, Klarälven, deler Värmland på midten før den munner ut i Vänern som ligger i nærheten av Karlstad. En fredelig padletur gjennom Karlstad er noe hele familien kan delta på, og stor beverbestand øker sjansen for å se det staselige dyret på nært hold. Selskapet Vildmark i Värmland arrangerer også 3-timers profesjonelle turer som er tilrettelagt for store og små.

Fristet til å ta en sightseeingtur med tømmerflåte? Bedriften Vildmark i Värmland arrangerer supre tømmerflåteturer som tar med både familier, par og konferansegrupper med på eventyr på den glitrende Klarälven. Milde strømmer bringer deg nedover elven, og underveis fins det flotte steder å bade, ta en piknik eller også stupe uti – en simpelthen genial aktivitet for dyrelivsinteresserte.

Sykle med familien langs Klarälvsbanan

Vil du heller sykle? Klarälvsbanan er en 90 km lang asfaltert sykkelsti som går på nedlagte jernbaneskinner, og strekker seg fra Karlstad i Värmland til Hagfors i nord. Langs hele stien er det mulig å leie sykkel, og du kan velge mellom å bestille overnatting før du starter, stoppe underveis på en av de mange campingplassene eller sette opp ditt eget telt hvor du måtte ønske.

80 innsjøer med fisk i Glaskogen Naturreservat

Det gigantiske naturreservatet Glaskogen byr på 300 km med stier, mange sjøer og vassdrag, og du kan oppleve reservatet enten til fots, på terrengsykkel eller med kano. Reservatet er fullt av hytter og enklere bygg som gir ly for vinden, og du er velkommen til å campe under åpen stjernehimmel. Den beste måten å bli kjent med naturen på, er med kano: Hele 80 innsjøer fulle av fisk står klar med åpne armer og venter, og fine kanoturer for familier tilbys på stedet.

Vil du vite mer om hva man kan gjøre i Värmland?

På visitvarmland.se får du flere tips til hva du kan gjøre i Värmland.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden