[text]

Värmland

Regionen Värmland ligger vest i Sverige, og i det vestre hjørnet grenser den til Norge. Värmland er en kjempestor naturattraksjon, med 10.000 sjøer som ligger spredt rundt om i det skogskledde landskapet. Sveriges lengste elv, Klarälven, deler regionen på midten før den munner ut i en av Europas største innsjøer – Vänern som ligger i nærheten av Karlstad.

  • Lake Upper Fryken in Värmland
  • Timber rafting by Nature’s Best
  • Naturbyn, an ecovillage in Värmland
  • Selma spa+ in Sunne, Värmland

Lake Upper Fryken in Värmland

Følg hjertet

Ha det gøy med familien på en tømmerrafting-ferie på Klarälven. Du får hjelp av en ekspert til å bygge din egen flåte, og flyter nedstrøms i en fart på 3 kilometer i timen. Det går absolutt ikke fort, men hvem bryr seg vel om det? Det gir deg jo bare enda mer tid til å nyte naturen.
Et annet ekte vanneventyr kan oppleves i naturreservatet Glaskogen som byr på store skoger og 80 innsjøer. Den beste måten å oppleve reservatet på, er med kano. Her kan du ta en 7-dagers kanotur, og overnatte i enten telt eller hytte. Dype skoger, glitrende innsjøer, fiske og fred og ro. Hva mer kan en be om?

Hvis du foretrekker en anelse mer sivilisasjon og ha beina trygt plantet på land, kan du teste Klarälvsbanan sykkelsti og Klarälvsleden tursti. Dette er en kombinert 210 kilometer lang sykkel- og tursti som går fra Hammarö i den sørlige delen av regionen, og strekker seg via Karlstad mot nord. Forvent skog, elv og et naturlandskap med massevis av småbyer spredt over det hele – stopp gjerne opp og ta litt sightseeing eller et måltid underveis.

Hva med å slå seg ned i det fri ved en innsjø? Et av de beste stedene å gjøre det på, er ved Naturbyn nær Säffle i den sørlige delen av regionen. Du bor i en økologisk tømmerhytte uten strøm, og matlagingen er felles på akkurat samme måte som den vedfyrte badstuen er det. Du tilbringer dagene med å gjøre ingenting, eller du gjør noe. Det er du som bestemmer.

For mer informasjon om friluftsaktiviteter i Värmland, som eksempelvis ski, fotturer, fiske og jakt, elgsafari og beversafari, kanopadling og kajakkpadling, besøk regionens eget nettsted for turister her.

En smule kultur

Og da snakker vi kun om kulturen som dreier seg om spa-behandlinger og avslapning. Besøk Sveriges aller første spa på Selma Spa+ i byen Sunne. Her kan du velge mellom 40 behandlinger, et kjempebra treningssenter og deilig mat. Og masse avslapning.
Lurer du på om vi har glemt de vanlige kulturattraksjonene? Hva med den verdensberømte forfatteren Selma Lagerlöf, som var den første vinneren av Nobelprisen i litteratur i 1909. Du kan besøke det vakre hjemmet hennes Mårbacka i Sunne. Hvis vi holder oss til det litterære temaet, kan du også besøke det tidligere hjemmet til den svenske nasjonalskalden Gustaf Fröding ved Alster Herregård like utenfor Karlstad. Og mens vi snakker om Karlstad; det er et must å besøke både Värmland Museum og Lars Lerin Museum som ligger rett bak førstnevnte. Begge er fantastiske.
Du finner en komplett guide til regionens kultur og kulturminner, museer, arrangementer og mer hos Visit Värmland.
 

Byen Karlstad ligger på elvedeltaet der to av Sveriges største naturlige vassdrag møtes; nemlig den 500 kilometer lange Klarälven og den mektige innsjøen Vänern som har en skjærgård med 22.000 øyer.

Sjekk ut VisitKarlstad for flere detaljer.

Når?

Året rundt.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden