[text]

Kyst og skjærgård langs Göta Kanal

Göta Kanal strekker seg som et blått bånd mellom Göteborg og Stockholm, og en velger mellom å reise med egen båt, hoppe på dagsturer eller også seile med eksklusive cruiseskip. Underveis fins attraksjoner som Läckö Slott, Karlsborg Festning, Trollhättan og Motala.

  • Göta Kanal

Göta Kanal

Det var statsråden Baltzar von Platen som igangsatte byggingen av kanalen år 1812. 58 000 soldater arbeidet i over 20 år for å få de 190 kilometerne ferdig, og de hadde kun småspader og sine egne hender å grave med. Om en seiler hele kanalen, oppleves to hav, en elv, tre kanaler, åtte sjøer og 58 spennende sluser.

Verdens eldste cruiseskip med overnattingsmulighet

Rederi Gøta Kanal har 3 skip som seiler på kanalen. M/S Diana ble bygget utenfor Stockholm i 1931, mens både M/S Juno fra 1874 og M/S Wilhelm Tham ble bygget i Motala, byen som kalles Sveriges industris vugge. M/S Juno er verdens eldste cruiseskip med overnattingsmulighet, og tar kun 60 passasjerer. Skipene byr på nostalgi og sjarm, samt et genuint stykke svensk historie.

Barnevennlige gjestehavner med lek og moro

Seiler du med egen båt, fins det 21 trivelige gjestehavner å legge til ved underveis. Karlsborg, Hajstorp, Töreboda og Norrkvarn er bare noen av dem. På Norrqvarn fins det både hotell, restaurant og kafé med bryggeservering, og en kan overnatte i kjempestore, artige trestubber. Barnas minikanal er en miniatyr av Göta kanals tripp innom distriktet, og ved Norrqvarns øvre sluse fins det en kulturhistorisk sti som formidler hvordan det så ut i området da kanalen ble bygget på 1800-tallet. Strekninger som er spesielt innholdsrike og fulle av aktiviteter for barn, er Sjötorp-Norrkvarn, Norrkvarn-Vassbacken og Vassbacken-Karlsborg.

Kayaking on the lake Runn in Dalarna

Vandring og skjærgårdsliv i Dalarna

I Dalarna står naturopplevelsene i kø. Vil du seile, dra på sightseeingtur med båt, padle eller kanskje gå en spennende kultursti som kalles Husbyringen mellom regionens mange severdigheter? Da er det hit du skal reise.

Kina castle, at Drottningholm outside Stockholm

Slott og Herregårder i Midt-Sverige

I Midt-Sverige ligger det flere hundre vakre slott og herregårder som tar deg med på en nostalgisk tur gjennom landets historie. De aller fleste tar i mot overnattningsgjester og arrangement med en service bare svensker kan.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden