[text]

Dalsland kanal

Dalsland kanal forbinder hele 240 kilometer med vannveier. Kanalen er mest kjent for den berømte og hyppig avbildede slusen i Håverud, som er en kombinasjon av en veibro, jernbanebro og akvedukt. Den åpnet i 1868.

  • The Dalsland Canal

The Dalsland Canal

Ro, ro, ro din båt

Villmarkslandskapet som omkranser kanalen tiltrekker seg mennesker av alle slag. Du kan ro, padle, seile din egen båt eller også hoppe om bord i en av Passasjerferjene fra midten av juni til slutten av august. Kanalen er også et yndet rekreasjonssted for de som har sans for å padle eller er ute etter campingeventyr.

Kultur langs kanalen

Stopp ved Håverud for å besøke Handverkshuset i Upperud. Dette er et av de beste stedene i Sør-Sverige for å shoppe ekte, lokalt kunsthåndverk, og stedet ligger ved innsjøen Upperudshöljen (rett nedenfor Dalsland Center). Hvis du er interessert i vite mer om hvordan en kommuniserte for 3000 år siden, ja da besøker du helleristningene i Tisselskog.

Tips:

Test ut hvordan det er å ta vedfyrt badstue og kjøpe nybakt brød til frokost på den nye marinaen i Holmerudsfors .Her har de en brygge for dampbåter. Hvis du føler behov for å gjøre shoppingkupp mens du seiler langs kanalen, så ta en pause i Töcksfors der det fins et stort og moderne kjøpesenter.

Når?

18. juni – 25. august (cirka)

Camping in Sweden

Camping og hytter i Sverige

Ønsker du friheten samt bo behagelig i naturskjønneomgivelser? Det er alltid kort vei til en flott campingplass i Sverige, en billig og bra ferie som hele familien verdsetter. 

Tjornekalv at the West coast archipelago

Vest-Sveriges fantastiske skjærgård

Rett utenfor Gøteborg starter det fantastiske kystlandskapet med den vestlige skjærgården. Gøteborgsskjærgården er et paradis for seilere og båtfolk.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden