Vandring og skjærgårdsliv i Dalarna

I Dalarna står naturopplevelsene i kø. Vil du seile, dra på sightseeingtur med båt, padle eller kanskje gå en spennende kultursti som kalles Husbyringen mellom regionens mange severdigheter? Da er det hit du skal reise.

  • Kayaking on the lake Runn in Dalarna

Kayaking on the lake Runn in Dalarna

Dalarnas skjærgårdssjø heter Runn og ligger midt mellom Falun og Borlänge. Her fins det over 100 øyer og massevis av liv med båter og badesteder.

Bli med på en deilig båttur på Runn

Båten m/s Slussbruden foretar guideturer på sjøen, og en kan prøve seg på vannsportaktiviteter som vannski, wakeboard, padling og seiling. Fiskeguiding er en flott familieaktivitet – her kan en nemlig bli med kjentfolk til de beste plassene og øke sjansen for storfisk på kroken.

Husbyringen et museum uten tak og vegger

Husbyringen er en natur- og kultursti og Sveriges første økomuseum som selvsagt har verken tak eller vegger. En rundtur på 6 mil mellom gårdsbrukene i distriktet bringer en til steder som Långshyttan, Silfhytteå, Kloster og Smedby og mange flotte miljøer og museer underveis. Det fins et tyvetalls overnattingssteder langs stien. Husbyringen er en reise i både tid og rom, i historien og i naturen på en og samme gang, og stien er en flott måte å bli bedre kjent med Dalarnas landskap på.

Vil du vite mer om hva man kan gjøre i Dalarna?

Få mer informasjon om hva Dalarna har å by på under visitdalarna.se.

Dalahusby Hotell & Restaurang in Dalarna

Dalarnas deilige matfat

Dalarnas naturlandskap består av sjøer, skoger og langstrakte sletter. Dette speiles i regionens matfat som rommer alt fra Falukorv til fjellprodukter, tradisjonsrike bakervarer og førsteklasses restauranter. Stadig flere småprodusenter i Dalarna satser på nærprodusert og økologisk mat.

 

Carl Larssongården in Sundborn, Dalarna

Kunst og kulturriket Dalarna

Regionen Dalarna bugner av sommerlige kulturseverdigheter for hele familien. Det er her du finner uforglemmelige steder som Carl Larsson-gården i Sundborn, Framtidsmuseet i Borlänge, kulturarenaen Dalhalla i Rättvik og akvarellmaleren Anders Zorns hjem og museum.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden