Spenstig familiemoro i Dalarna

Det er i Dalarna en finner de supre familiedestinasjonene Orsa Rovdjurspark, Nisseland, Falu Gruva og Leksand Sommarland. Til sammen utgjør de en herlig miks av moro, lek og læring for både store og små. 

  • Falun Mine/Falu koppargruva – World Heritage Site

Falun Mine/Falu koppargruva – World Heritage Site

I Falu Gruva går en på guidede visninger 67 meter under bakken og blir bedre kjent med koppergruven som var Sveriges skattekiste gjennom flere hundre år. Det fins egne guidede turer for barn, og museets utstilling Gruvesykehuset forteller historien om landets første akuttsykehus som åpnet år 1695 ved Falu Gruva. Gruven og området rundt står på Unescos liste over Verdensarv, og i selve byen Falun er deler av gatenettet uforandret fra 1646. Kvartalene Elsborg, Gamla Herrgården og Östanfors er verdt en ekstra spasertur – her kan en se hvordan gruvearbeiderne bodde for mer enn 300 år siden.

Framtidsmuseum og rutsjebaner

Framtidsmuseet i Borlänge er et science-senter som tar vare på nysgjerrigheten hos barn. Her kan de eksperimentere, leke og undersøke, og lære mer om naturvitenskap og teknikk. I Borlänge fins også eventyrbadet Aqua Nova plass. Rutsjebaner, en foss, bølgebasseng og utebasseng med virvelstrøm holder de minste sysselsatt i timevis. Leksand Sommarland er virkelig verdt et heldagsbesøk; her fins det over 40 ulike attraksjoner og leker. Hoppeslott, svømmebasseng, gokart, minitog og sykkelcross er bare noe av det.

Europas største bjørnepark

Orsa Rovdjurspark er Europas største, og her kan en se alt fra isbjørn og brunbjørn til sjeldne Kamtjatbjørner i deres naturlige element. I parken lever bjørn, jerv og ulv side om side, og det fins også Sibirske tigre og en persisk leopard på plass. Gjennom egne vandringer og guidinger får besøkende både nyttig og morsom informasjon, og spesielt artig er det å se de aller minste og mest lekne bamsene på nært hold. 

I Nisseland utenfor Mora vrimler det av nisser, alver, reinsdyr og troll. Dette er det ekte hjemmet til nissen, og her kan barna titte på at han lager julegaver midt på sommeren. Vandreturer gjennom trollskog med skremmende hekser og muligheten til å hviske ønskene inn i hovedpersonens øre er bare noen av attraksjonene i den hyggelige parken.  

Vil du vite mer om hva man kan gjøre i Dalarna?

Få mer informasjon om hva Dalarna har å by på under visitdalarna.se.

Rafting in Idre Fjäll, Dalarna

Sporty familieferie i Dalarna

I Dalarna er det umulig å kjede seg. Her kan en gå på alt fra smie- og fiskekurs, til å teste ut ellevill mountainbike i stupbratte bakker eller padle seg gjennom det vakre landskapet.

Carl Larssongården in Sundborn, Dalarna

Kunst og kulturriket Dalarna

Regionen Dalarna bugner av sommerlige kulturseverdigheter for hele familien. Det er her du finner uforglemmelige steder som Carl Larsson-gården i Sundborn, Framtidsmuseet i Borlänge, kulturarenaen Dalhalla i Rättvik og akvarellmaleren Anders Zorns hjem og museum.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden