Nyt sommeren ved Siljan

I Siljan fins det mye for alle, innen både mat, kultur, overnatting og aktiviteter. På steder som Orsa Bjørnepark, Sommarland og Nisseland fins det underholdning for hele familien.

  • Rättvik in Dalarna

Rättvik in Dalarna

Vil en komme ekstra tett innpå naturen, kan en følge hele eller del av den oppmerkede stien Siljansleden som er 34 mil lang. Landskapet er mektig og kupert, og veksler mellom skog og mindre sjøer en kan fiske og bade i. En kan også leie sykkel og starte turen i enten Leksand, Rättvik, Mora eller Orsa.

Ferske oster og frisk design

Siljansbygden tilbyr et bredt utvalg smaksopplevelser der vilt, bær, sopp og fisk fra naturen sørger for herlige kombinasjoner. På Hansjö Meieri kan en kjøpe ferske oster laget på god, gammeldags måte, mens Smidgården i Fryksås serverer skjønn mat med lokalt tilsnitt og tilbyr overnatting i genuint gårdsmiljø.

Dalarna er kjent for designprodukter, og både Leksandstolen og Jobs Handtryck stammer fra Siljan. Sätergläntan er et paradis for håndverksinteresserte som vil se utformingen eller også gå kurs for å lære seg kunsten i praksis; strikk, smijernsprodukter, vevede stoffer og tradisjonsrike sømprodukter lages av lokale formgivere og beundres av besøkende.

Overnatting i gamle gårdsbygder

Fryksås Hotell & Gestgifveri har personlig atmosfære og tilbyr super utsikt over hele Siljansbygden. Hotellet er plassert i gammelt gårdsmiljø fra 1500-tallet og grenser til villmarken. Fryksås gamle gårdsbygninger ligger 503 meter over havet og gir besøkende milevis utsikt over Orsasjøen og Siljansbygden med de blå fjellene i bakgrunn. Denne seteren er 150 år gammel og er Sveriges største med rundt 200 hytter. Midtsommerfeiringen i Siljan er viden kjent langt utenfor Sveriges grenser, og en av grunnene er at feiringen ofte varer en måned istedenfor en dag! Tusenvis av mennesker drar til spesielt Leksand og Rättvik hvert år, og det er kort avstand mellom alle arrangement og severdigheter.

Vil du vite mer om hva man kan gjøre i Dalarna?

Få mer informasjon om hva Dalarna har å by på under visitdalarna.se.

Kayaking on the lake Runn in Dalarna

Vandring og skjærgårdsliv i Dalarna

I Dalarna står naturopplevelsene i kø. Vil du seile, dra på sightseeingtur med båt, padle eller kanskje gå en spennende kultursti som kalles Husbyringen mellom regionens mange severdigheter? Da er det hit du skal reise.

Carl Larssongården in Sundborn, Dalarna

Dalarna - et landskap i grønt og rødt

Berømt for sine naturskjønne landskaper og levende folkelige tradisjoner. I Dalarna inngår mange av de gamle folketradisjonene fremdeles i det daglige livet, særlig når det gjelder fest og feiringer.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden