Raft deg gjennom Dalarna

Hva med å gå komme tett innpå Dalarnas fantastiske naturlandskap i sommer? La barna utfordre seg selv på vandring i Fulufjellet Nasjonalpark, eller la dem teste krefter i Sälen! Eller hvorfor ikke ta med hele familien på spennende rafting nedover skummende elvestryk i Idre Fjell.

  • Horse riding in Idre Fjäll

Horse riding in Idre Fjäll

Fulufjellet Nasjonalpark har et variert terreng, som rommer både vakker skog, blomster og et rikt dyreliv. Her kan en møte både ulv, bjørn, reinsdyr, gaupe og jaktfalk. Barnefamilier kan sikte seg inn på Njupeskärssløyfen, en 4 kilometer lang tursti som er lett å gå. Sløyfen passerer fjellets ulike naturmiljøer og informasjonstavler guider en underveis.

En foss høyere enn Niagara Falls

I Nasjonalparken ligger Njupeskärs foss som er 93 meter og dermed Sveriges høyeste. Fossen er til og med dobbelt så høy som Niagara falls! Her er også verdens eldste tre – en kloning av en gran som har vokst på samme sted i 9.550 år!

Padling, fiske og rå sykling

Mange forbinder Sälen med vinter og ski, men dette er et eldorado for barnefamilier på sommeren også. I området rundt Kläppen er det fine sjøsystem som egner seg supert til å padle og fiske i. I Sälen kan en også ri, leie sykkel og styrte utfor i Sälen Bike Park, eller besøke Experium som er et opplevelsessenter med bad og surfemuligheter. Idre Fjell tilbyr både fjellturer, sykling, ridning og fiske. Områdets fosser og elvestryk innbyr til spennende padleturer og rafting, som også er noen av de mest eventyrlige sommeraktivitetene. Overnatte gjør en i enten leiligheter eller hytter.

Vil du vite mer om hva man kan gjøre i Dalarna?

Få mer informasjon om hva Dalarna har å by på under visitdalarna.se.

Rafting in Idre Fjäll, Dalarna

Sporty familieferie i Dalarna

I Dalarna er det umulig å kjede seg. Her kan en gå på alt fra smie- og fiskekurs, til å teste ut ellevill mountainbike i stupbratte bakker eller padle seg gjennom det vakre landskapet.

Dalahusby Hotell & Restaurang in Dalarna

Dalarnas deilige matfat

Dalarnas naturlandskap består av sjøer, skoger og langstrakte sletter. Dette speiles i regionens matfat som rommer alt fra Falukorv til fjellprodukter, tradisjonsrike bakervarer og førsteklasses restauranter. Stadig flere småprodusenter i Dalarna satser på nærprodusert og økologisk mat.

 

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden