Kunst og kulturriket Dalarna

Regionen Dalarna bugner av sommerlige kulturseverdigheter for hele familien. Det er her du finner uforglemmelige steder som Carl Larsson-gården i Sundborn, Framtidsmuseet i Borlänge, kulturarenaen Dalhalla i Rättvik og akvarellmaleren Anders Zorns hjem og museum.

  • Carl Larssongården in Sundborn, Dalarna

Carl Larssongården in Sundborn, Dalarna

Carl Larsson-gården gir et fantastisk innblikk i en av Sveriges mest kjente kunstneres liv. Gården ligger kun ti minutter fra Falun, og for den som er opptatt av interiør, kunst og hage er dette et paradis. Det arrangeres guidede turer hver dag, og det fins galleri, kunsthåndverkere, antikkforretning, interiørforretning, smed, kafé og restaurant på plass. Stedet syder av liv. Gå heller ikke glipp av Sundborns kirke i nærheten som Carl Larsson har utsmykket.

Operakonserter og familieunderholdning i Dalhalla

De som heller vil oppleve musikk og teater, bør legge turen til Dalhalla – naturens eget amfiteater i Rättvik. Det var en meteor som for 360 millioner år siden falt ned og skapte hele Siljanstrakten. Dalhalla er et nedlagt kalksteinsbrudd, og under juli og august arrangeres det 14 konserter her.

Anders Zorns bevarte skatter

Akvarellmaleren Anders Zorn ble født i Mora år 1860, og her kan en besøke både hjemmet og museet hans. Foruten en anselig mengde av hans egne verk, er også kunst av eksempelvis Bruno Liljefors, Carl Larsson, Prins Eugen på plass.

Innlevelsesmuseum for hele familien

Hvis ungene skal utfolde seg, er Innlevelsesmuseet Verket i Koppardalen i Avesta stedet. Her tilbys en miks av regional kunst og kultur. Gjennom en artig interaktiv opplevelse av hvordan en lagde stål på verket før i tiden, gis de besøkende innblikk i hvordan folk levde i Dalarna tidligere. Dersom en er i Dalarna på sommeren, bør en bite seg merke i at midtsommerfeiringen varer i nesten to uker og arrangeres over hele regionen. Feiringen har sterke tradisjoner, og knytter både gamle og unge, turister og lokalinnbyggere sammen.

Vil du vite mer om hva du kan gjøre i Dalarna?

Få mer informasjon om hva Dalarna har å by på under visitdalarna.se.

Dalecarlian/Dala horse

Dalahestens hjem i Dalarna

Dalarna er Sveriges mest kjente region når det kommer til kunsthåndverk, og formgivere henter ofte inspirasjon fra Carl Larssons hustru - Karin Larsson. Paret Larsson har satt sine spor på svensk kunst og design for alltid.

Dalahusby Hotell & Restaurang in Dalarna

Dalarnas deilige matfat

Dalarnas naturlandskap består av sjøer, skoger og langstrakte sletter. Dette speiles i regionens matfat som rommer alt fra Falukorv til fjellprodukter, tradisjonsrike bakervarer og førsteklasses restauranter. Stadig flere småprodusenter i Dalarna satser på nærprodusert og økologisk mat.

 

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden