Drøm søtt i Dalarna

I Dalarna fins alle overnattingsmuligheter. Hva med å overnatte i en celle i Falun Fengsel? Eller på en sjarmerende campingplass i vannkanten? Her fins alt fra flotte tømmerhytter og staute fjellstasjoner til førsteklasses hoteller med historisk sus.

  • Gyllene Hornet in Tällberg, Dalarna

Gyllene Hornet in Tällberg, Dalarna

Det 150 år gamle fengslet i Falun er omgjort til et smart vandrerhjem der en bor i nyrenoverte celler med artig og tvilsom historikk. På Främby Udde i samme by er sjøutsikten topp og naturomgivelsene supre. Her står valget mellom campingplass og hytter av meget høy standard, og det fins flotte familieaktiviteter som bad, fiske og mulighet for skjærgårdsturer rett i nærheten. På Dala-Husby Hotell er kjøkkenet premiert for sin gode mat, og omgivelsene er idylliske. Dette er en sommerperle verdt å besøke.

Småsamfunnet Tällberg med utsikt over sjøen Siljan

Tällberg er en kjent turistdestinasjon og ligger idyllisk til med utsikt over Siljan. Alle hus og bygninger i området er laget av tre. Her fins både golfbane, flere kunstgallerier, muligheter for fiske og håndverksverksteder som Klockarbo og Knäppaskens. Klockargården Hotell i Tällberg tilbyr smakfulle og lyse værelser, og den som ønsker atspredelse kan nyte boblebad og spa. Også Gyllene Hornet, Hotell Dalecarlia, Åkerblads, Green Hotel samt koselige Tällbergsgårdens Hotell ligger i kort avstand fra attraksjoner og severdigheter.

Tømmerhytter og fjellstasjon populære alternativ

På aktivitetsområdet Säfsen bor en flott i velutstyrte tømmerhytter der lek og moro for barna aldri er langt unna. Villmarkspreg får overnattingen også på Fjellstasjonen Grövelsjøen – der bor en i enten hovedbygningen eller i hytter på området. I Sälen kan en velge mellom hotell, hytter, campingplass og vandrerhjem, mens Idre Fjell tilbyr både hotell, leiligheter og høystandardhytter med perfekt beliggenhet i forhold til aktivitetene.

Vil du vite mer om hva man kan gjøre i Dalarna?

Få mer informasjon om hva Dalarna har å by på under visitdalarna.se.

Dalahusby Hotell & Restaurang in Dalarna

Dalarnas deilige matfat

Dalarnas naturlandskap består av sjøer, skoger og langstrakte sletter. Dette speiles i regionens matfat som rommer alt fra Falukorv til fjellprodukter, tradisjonsrike bakervarer og førsteklasses restauranter. Stadig flere småprodusenter i Dalarna satser på nærprodusert og økologisk mat.

 

Dalecarlian/Dala horse

Dalahestens hjem i Dalarna

Dalarna er Sveriges mest kjente region når det kommer til kunsthåndverk, og formgivere henter ofte inspirasjon fra Carl Larssons hustru - Karin Larsson. Paret Larsson har satt sine spor på svensk kunst og design for alltid.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden