[text]

Føl storbypulsen i Malmö

I Malmö fins en herlig miks av gode spisesteder, flotte butikker, internasjonalt anerkjente museum, tradisjonsrike kallbadhus og et hav av ulike kulturer. Resultatet er en pulserende storby – med et stort hjerte.

  • Western Harbour and Turning Torso in Malmö

Western Harbour and Turning Torso in Malmö

Merkeklær og eksklusiv design

Den som vil shoppe finner alt hva hjertet kan begjære innen design, klær, sko, antikviteter og møbler i og omkring Södergatan. Er en ute etter merkeklær og eksklusiv design kan en sette kurs for Lilla Torg, Gustav Adolfs Torg, Storgatan og Baltzarsgaten først som sist. Skåne var først ute med å bli Fairtrade city i Sverige, og det gjenspeiles i et bredt utvalg av økologiske og fairtrade produkter.

Mangfold av spisesteder

Byen rommer fler enn 300 ulike nasjonaliteter, og dette vises i mangfoldet av spisesteder og på Møllevångstorget der mat fra alle verdenshjørner ropes ut for salg. Matkaravan er en guidet tur der deltakerne besøker de beste småbutikkene og lærer mer om de utenlandske matvarene. I Malmø Sjokoladefabrikk henger barna såklart over disken – ferskere konfekt og sjokoladekaker enn dette skal en lete lenge etter. Voksne som ønsker en praktisk innfallsvinkel til Malmøs bykultur, bør delta på ølbryggerivandringen på Bergsgatan.

Malmø har mer enn 200 spisesteder i alle slags kategorier. Restauranten Bastard fikk prisen for Sveriges beste miljø og stemning våren 2011, og et godt tips er å se etter kvalitetskroer som er med i nettverket Skånske Matopplevelser.

Kallbadhus og The Turning Torso

Malmø Kunsthall, Ribersborgs Kallbadhus og The Turning Torso forteller noe om byens historikk, men også hvor den er på vei. Turning Torso er et 190 meter høyt tårn som fremfor alt symboliserer at Malmø er en by i vekst og utvikling. Herfra er utsikten mot Østersund er spektakulær, og tårnet vrir seg 90 grader fra bunn til topp. Med det har arkitekten Santiago Calatrava satt et spesielt preg på bydelen Västra Hamnen som rommer boliger, forretninger, kunst og restauranter.

Store idrettsarrangement og begivenheter legges ofte til Malmø Arena. Dette er et anlegg i tiden – med rom for 15000 personer og topp fasiliteter, barer og restauranter har arenaen opparbeidet seg et internasjonalt renommé. Det er enkelt å sammenligne Malmø med både The Turning Torso og Malmø Arena; en herlig by hvis ambisjoner strekker seg mot himmelen, som ikke minst byr besøkende på overraskende vri og tvist underveis.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden