[text]

Shopping i Malmø

Malmø er stedet for eklektisk shopping. Byen har et torg fra 1500-tallet med marked, et høyt verdsatt loppemarked, et stort knippe kjøpesentre og flere splitter nye up-and-coming shoppingområder.

  • Art and design by Formargruppen in Malmö
  • Interior design store Olsson & Gerthel in Malmö
  • David Design, Swedish interior design store
  • Swedish design at Liebling in Malmö
  • ESC in Malmö 2013
  • ESC in Malmö 2013
  • Fair Trade Coffee at Café Barista in Malmö
  • Shopping in Malmö
  • Shopping in Malmö

Art and design by Formargruppen in Malmö

Trendsettere

Davidshall er det siste tilskuddet av funky bydeler i Malmø, og rommer horder av vintageforretninger og små designbutikker. Dra til Lollopard hvis du er ute etter råe mønster og handle svensk design på Tjallamalla. Og besøk Fersens väg og smågatene rundt hvis du vil gjøre kupp på vintage.

Kjøpesenter

I Malmø er kjøpesentrene spredt over hele sentrum. Triangeln er det største med alt under ett (glass) tak. Du finner en del i samme gate på kjøpesentrene Entré, Hansa og Caroli. Litt utenfor byen ligger det kjempestore kjøpesenteret Mobilia, som også har et bredt utvalg av butikker.

Øko-chic

Malmø har faktisk et helt eget øko-chic område på Drottningtorget med massevis av økologiske kafeer, bondemarked på våren og høsten, og butikker som selger miljøvennlige klær.

Det historiske shoppingsentrumet

Lilla Torg er det sjarmerende brosteinsbelagte torget som er omkranset av hus fra middelalderen med bindingsverk. Det er her du shopper svenske håndverksprodukter og produkter laget av samene i Lappland. Sjekk Form/Design Center dersom du er på utkikk etter forretninger og utstillinger som spesialiserer seg på skandinavisk design.

Svensk design

Olsson and Gerthel selger alt fra interiør og fantastisk funksjonelle men stilrene skandinaviske moderne møbler, til vesker og tilbehør. Konseptbutikken David Design gir mengder av inspirasjon når det gjelder fargerikt interiør, og på Liebling finner du vakre designgjenstander, mote, interiør og gaveartikler.

Kulturelle suvenirer

Hvis du vil kjøpe håndverksprodukter direkte fra 20 regionale profesjonelle kunsthåndverkere, skal du dra til Formargruppen. Kunstnerne deler galleri og butikk, og de har alle spesialisert seg på moderne kunsthåndverk. For husholdningsprodukter og gaver i retrostil, kan du besøke Miss Juniversum. Her får du presentert en real dose svensk galskap. Og alle som elsker antikviteter, kommer til å falle pladask for forretningen Rågers Antique & Design.

Ting du ikke må gå glipp av

Spis på Möllevångstorget, eller ”Möllan” som det kalles – dette er stedet der det skjer i Malmø. Uttrykket fargerikt fellesskap får en helt ny betydning etter besøket – nyt det enorme frukt- og grønnsaksmarkedet, og et kjempestort antall kafeer og restauranter som spesialiserer seg på mat fra hele verden.

Restaurant “bloom in the park” in Malmö

Gourmetmat i Malmø

Masterclass Malmö drar på eventyr med hode-til-hale mat og blindsmaking av vin.

Bastard in Malmö

Kroer og barer i Malmø

Malmö bringer svensk pyttipanne, gigantiske raspeballer og matlagingskonseptet hode-til-hale til helt nye nivåer.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden