[text]

Mat på farten i Malmø

Malmø er hovedstaden i Skåneregionen; berømt for sine meierier, gås, ål og ferske råvarer fra gårdene. Men Malmø er også en flerkulturell smeltedigel hvor alle verdens kjøkken møtes. Og hvor du like gjerne kan ta en ekte kebab på farten som gourmetmat laget på stekt gåselever.

  • Restaurant Salt & Brygga in Malmö
  • International food at Möllevångstorget in Malmö

Restaurant Salt & Brygga in Malmö

Favoritter i nabolaget

Malmøs trendy sentrum minner om Soho, og startet som et marked for bøndene for mer enn 100 år siden. Nå er Möllevångstorget, bedre kjent som ”Möllan” blant innbyggerne, et kosmopolitisk matområde med kafeer, dagligvarebutikker, restauranter og småkroer langs de fire kvartalene i og rundt torget. Du kan forvente rimelige spisesteder med eksotisk mat fra alle verdenshjørner.

Litt dyrere steder og ved vannet

Spis sjømat i svensk stil slik lokalbefolkningen gjør det, og prøv med tilbehør som dillsmør, fennikel og pepperrot. Innta mat i gatene på sommeren på Lilla Torg på Saluhallen på Johan P, der dagens ferske fangst håndplukkes i isdiskene foran deg. Eller ta turen til havna for å sitte ved vannkanten og smake på helsebevisst gourmetsjømat på Salt & Brygga. Stedet har en sunn linje og ligger i Västra Hamnen.

Swedish fast food

Det fins en pølsekiosk på hver eneste gatehjørne i Malmø. Og den er ikke som de norske. Svenskene har sin egen helt unike versjon av pølser, og løfter begrepet pølse i brød til et nytt nivå. Du kan spise den på vanlig måte, eller på fransk, innbakt stil. Eller, ganske kreativt, med potetmos og innpakket i et mykt flatbrød som kalles tunnbrödsrulle. Slik får du i deg alle ukens karbohydrater på en gang. Ikke få dårlig samvittighet - når det snør, er -5C og du står på gaten, trenger du jo drivstoffet.

Tips?

Ikke værsjenert ved pølsebodene. Spis pølsen mens du står midt i gata, det er det innbyggerne gjør. Det kan oppstå et kritisk øyeblikk når potetmosen klemmes ut idet du skal ta den siste biten av tunnbrödsrullen, så vær forberedt med ekstra servietter.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden