[text]

Kafeer i Malmø

Alt handler om kaffe i Malmö. Lokalbefolkningen mener alvor med kaffebarene sine, og de kjenner sine bønner, brennerier og blandinger som om det skulle vært livlinen deres.

  • Café in Malmö

Café in Malmö

Tradisjonell

Hollandia er en klassisk kafé og konditori med elegant salongstil, sjarmerende budoar innredning og røde fløyelstoler. Dette er det mest sentrale stedet å klinke kaffekopper og slappe av etter en shoppingrunde i Malmø. Kaffe, romantikk og litt terte på siden? Perfekt.

Det spesielle

Café Slottsträdgården, er en organisk hage og kafé som er et stort trekkplaster på sommeren. Kom hit for lunsj eller en kaffe, eller for å feire fuglene, biene og perfekte hageomgivelser.

Museum

Malmö Konsthall byr på den populære SMAK-kafeen for kunstneriske lunsjer. Fokus er på vegetar- og fiskeretter. 

Og for å oppleve Malmøs eneste sjokolademuseum som produserer sin egen sjokolade? Besøk Malmö Chokladfabrik. Deres berømte kakao, sjokoladefondue og trøfler er som afrodisi for sjokoladeavhengige.

De moderne

Lilla Kafferosteriet på Baltzarsgatan 24 er et koselig kaffebrenneri og kafé i en hjemmekoselig stil i et toetasjes hus. Her er det avslappende stemning, og den koselige hagen er full av bekymringsløse kaffeentusiaster. Mantraet? Nydelig fersk brent kaffe – verken mer eller mindre.

Hvis du vil strekke frokosten lengst mulig, få personlig service, oppleve harmonisk atmosfære og fantastisk grillede smørbrød til kafépriser, da skal du gå til Melvins Kaffebar på Skvadronsgatan 16. Så herlig at det gjør vondt.

Hvis du føler for å ta en kaffe stående på italiensk vis, er Solde på Regementsgatan 2 stedet med kompromissløs kaffe og sitt eget underjordiske brenneri i havna. Bønnene er hentet fra utvalgte plantasjer med vekt på "single origins", altså rene og ublandede varianter som eieren selv har funnet frem til.

Tips?

Hvis du er ute etter en herlig ettermiddag, så sett kurs for Ribersborgs Kallbadhus ved vannet på stranden Ribersborgs.  Dette er et kallbadshus med badstuefasiliteter og det rette stedet for å ta en kaffe med utsikt på kjøpet. Faktisk kan du se helt over sundet til Danmark. Populært sted for brunsj og nakenbading. Men altså ikke samtidig.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden