[text]

Parker og hager i Malmø

Malmø har mange parker; Folkets Park, Slottsparken, Pildammsparken og Kungsparken danner en grønn korridor mellom strandpromenaden Ribersborg og Stadion-området nordøst i byen.

  • Pildammsparken in Malmö

Pildammsparken in Malmö

Pildammsparken er Malmøs største park. Den har en kjempestor blomstergate som bringer tilbake minner om hvordan det så her ut under den Baltiske utstillingen i 1914. Forvent dammer fulle av ender, store plener og vakre lunder. Hit skal du gå for å ta en idyllisk joggetur  eller også for å oppleve gratis teater og konserter på sommeren.

Folkets Park har eksistert siden tidlig på 1800-tallet, og er den eldste av Malmøs parker. Før i tiden var dette det eneste stedet arbeiderklassen kunne gå til for å bli underholdt; her fantes teater, en musikkpaviljong og andre attraksjoner. Gjennom årene har byen sørget for enda flere attraksjoner, og da spesielt for barn. Her fins en fornøyelsespark, en lekeplass og en dyrepark med trivelige dyr som kaniner, sauer, geiter og høns. Barna kan også få prøve seg på ponniridning.

Kungsparken var den første store parken som ble anlagt i Malmø, og den ble høytidelig åpnet i 1872 av svenske Kong Oscar II. Denne parken er full av vakre blomster, sjeldne trær og skyggefulle smågater. I pakt med datidens trend ble det også konstruert en kunstig grotte som er på plass den dag i dag. Du finner også en restaurant som er datert 1912 i Kungsparken, og i dag rommer denne bygningen Malmøs kasino. Med andre ord er det hit du skal gå hvis du ønsker å oppleve spenning og frodige omgivelser på en og samme gang.

Slottsparken har derimot store skogområder med plener, dammer og skulpturer, og den mest kjente av dem heter "Menneske og Pegasus". Den er laget av den verdenskjente svenske skulptøren Carl Milles. Slottsparken rommer også Malmö Stadsbibliotek som består av en ny og en gammel del. Den nye delen, som heter "Ljusets Kalender", er oppført i glass og sandstein og fremstår som et kunstverk. Dette synet alene gjør en tur til Slottparken vel verdt det.

Et relativt nytt tilskudd til parken er "Dronning Silvias Rosehage", som er fantastisk vakker.

Les mer om Malmøs parker og hager.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden