[text]

Malmøs strender

Den 2,5 kilometer lange stranden Ribersborg er stedet der unge, gamle, tykke og slanke Malmø-innbyggere og besøkende fra hele verden nyter bading, soling eller også bare slapper av på sommeren. Stranden ligger kun en kort spasertur unna sentrum.

  • Ribersborg beach in Malmö

Ribersborg beach in Malmö

Ribersborg Kallbadhus er plassert på en pir som går ut i Öresund, sundet som skiller Sverige og Danmark. Her kan du ta nakenbad eller ha på deg badedrakt, (her er det lov å bade naken) nyte et besøk i adskilte badstuer for kvinner og menn, og spise i restauranten eller kaféen. For damene fins det også et solarium og mulighet for massasje.

Hvis du sitter på stranden Ribersborg og ser mot Danmark, ligger Västra Hamnen til høyre. Du kan nesten ikke unngå å se “The Turning Torso”. Bygningen strekker seg nesten 200 meter opp mot himmelen, og rager over den nye bydelen med leiligheter og kontorbygg, strender og strandpromenade. Stranden er proppfull av restauranter, barer, kafeer og nattklubber, og det er yrende liv her – spesielt i sommermånedene.

Fra Västra Hamnen har du spektakulær utsikt over den 8 kilometer lange Öresundbroen som grasiøst strekker seg helt over til kysten av Danmark. På klare dager kan du se helt over, men for å være sikret den beste utsikten kan de besøke utsiktstårnet Luftkastellet.

Hvis du vil nyte strandlivet i Malmø, er det best å komme hit på sommeren. Dog er Malmø og den nye bydelen Västra Hamnen perfekte steder å reise til året rundt dersom du er ute etter en smak av vestkysten.

Les mer om Malmø

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden