[text]

Natur i Malmø

Malmø er viden kjent for sine mange byparker (foreløpig 16), og også de vakre kanalene som snirkler seg gjennom de eldste bydelene. Samtlige av disse grønne oasene ligger i kort avstand fra hverandre, og de byr på rekreasjon gjennom både sykkelstier, båtliv og turområder.

  • Western Harbour in Malmö
  • Pildammsparken in Malmö
  • Ribersborgs beach, Malmö

Western Harbour in Malmö

Parker & Hager

De største parkene heter Folkets Park, Slottsparken, Pildammsparken og Kungsparken, og de danner et grønt bånd mellom stranden Ribersborg og området rundt Malmø Stadion. Andre populære parker er blant annet Raoul Wallenbergs Park, Bulltofta og Bunkeflo ängar som super å ha pikniker, drive med sport og gå turer i. Og i den nydelige parken Drottning Silvias Rosenträdgård arrangeres det både friluftsteater og konserter på sommeren.

Parker ved sjøen

Västra Hamnen er den ultramoderne og aller nyeste bydelen i Malmø. Herfra har du fabelaktig utsikt over den 8 kilometer lange Öresundsbroen som strekker seg i en vakker bue helt over til Danmark. Bydelen er grønn, stor og ligger i vannkanten. Og den rommer massevis av åpne plasser i tillegg til 2 parker: Scania park og Dania park som begge har et snertent design en ikke glemmer med det første.

Plenty av stjerter på stranda

Den 2.5 kilometer lange strandlinjen til Ribersborg er proppfull av restauranter, barer, kafeer og nattklubber i tillegg til Ribersborg Kallbadhus der du kan ta nakenbad (på kallbadshuset fins det også badeanlegg med badstuer). Eksempler på andre, flotte strender i Malmö er blant annet Scania i bydelen Västra Hamnen og Sibbarp og Klagshamn.

I Slottsparken i Malmø dyrkes et bredt utvalg av økologiske plantevekster, så denne grønne lungen er midt i blinken dersom du er interessert i urbant hagestell. Her kan du få kjøpt både planter, frukt og grønnsaker, eller også nyte alle godsakene på den fantastiske (og kjempepopulære) økologiske kafeen.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden