[text]

Museum i Malmö

De fleste av Malmös største museum ligger under samme tak på Malmöhus Slott. Slottet er imponerende, datert 1937, og er omringet av en vollgrav. Slottets opprinnelse er enda eldre. Malmös øvrige museum ligger spredt praktisk talt over hele byen.

  • Malmö Museums at Malmöhus castle

Malmö Museums at Malmöhus castle

Malmö Konstmuseum, Bymuseet, Naturhistoriska Museet, og det Maritime Museet ligger alle inne i Malmöhus Slott.

Det finnes visse årstall en bør bite seg merke i når det gjelder historikken til denne fascinerende bygningen. I 1436 ble festningen oppført, og deretter destruert. I 1537 ble festningen gjenreist, men den ble ødelagt av brann i 1870. I 1937 ble slottet oppført for tredje gang, og har altså fungert som både festning, slott, fengsel og museum.

På Bymuseet kan du få vite mer om både Malmös og omgivelsenes historikk, mens Konstmuseet rommer Sveriges største samling av nordisk kunst fra 1900-tallet. På det Naturhistoriske Museet kan du stifte nærmere bekjentskap med fabelaktige akvarium og utstoppede dyr, mens trikker, militærfly og en ekte U3 ubåt står utstilt på det Maritime Museet. Der kan du også utføre vitenskaplige eksperimenter.

Et av byens museum som ikke ligger i Malmöhus Slott, er Malmö Konsthall på Sankt Johannesgatan. Dette vakre galleriet hadde vært verdt et besøk selv uten kunst, fordi bruken av lys og rom er så spesiell. Men det finnes altså kunst her, og utstillingene har gjerne internasjonalt fokus. Den permanente utstillingen består av moderne kunst, og den største hallen rommer egne samlinger, blant annet The Schyl Collection. 

Finn mer informasjon om museum og historiske severdigheter i Malmö.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden