[text]

Jul i Malmö

Malmö, som by, er spinnvill når det gjelder markeder, skøytebaner og dekorasjoner rundt julehøytiden. Her er både isskulpturer, skøytebaner, julemarkeder og lussekatter tilgjengelig. Hvis du klarer å lete frem barnet i deg, fins det til og med en konkurranse for det beste utstillingsvinduet blant byens forretninger.

  • Christmas time at Gustav Adolfs torg in Malmö
  • Christmas market at Södertull in Malmö
  • Christmas shopping at David Design in Malmö
  • Coffee break at Pronto, Lilla torg in Malmö
  • Torso Twisted Lounge at Western Harbor in Malmö

Christmas time at Gustav Adolfs torg in Malmö

Julemarkeder

Hvis du er ute etter et tradisjonelt julemarked, skal du gå til Malmöhus slott, Katrinetorp og Södertull. Forvent massevis av kunsthåndverk, håndlagde pølser og skinker samt ristede kastanjer.

Vil du oppleve det beste Malmö har å by på av bærekraftige produkter; økologisk, fair trade, resirkulert, vintage og kunsthåndverk fra lokaldistriktet, skal du besøke GOOD Julemarked på Gustav Adolfs Torg.

Matelskere bør sette av tid til å besøke Bøndenes Julemarked på Drottningtorget. Der fins det økologiske julepølser, Skåne Sennep, produkter dyrket i nærdistriktet samt håndstrikkede votter.

Skøytebaner

I Malmö elsker innbyggerne å stå på skøyter. Ta med dine egne eller lei dem på stedet på skøytebanen i Raoul Wallenberg Park (som har kunst og lysinstallasjoner) og i Folkets Park.

Advent, konserter og vindusshopping

Hvis du befinner deg i Malmö første søndag i advent, må du gå til Stortorget for å se på når lysene på juletreet tennes. Samme sted arrangeres det også konserter, forestillinger og litt moro for ungene. Denne dagen kalles for Skyltsøndag eller også utstillingsvinduenes søndag. Da konkurrerer nemlig alle butikkeierne i byen om å lage det vakreste utstillingsvinduet.

Hvordan ikke fryse

For å holde varmen, kan du vurdere å ta et stopp eller to i en av byens fine kaféer for å ta en fika. Ekstra varm om hjertet blir du av de fantastisk gode hjemmelagede lussekattene som er fulle av safran.

Julebord – Julens smørbrødbord

 Det svenske julebordet er fullt av tradisjonelle delikatesser som er lett å legge sin elsk på. Sild på minst hundre forskjellige måter, viltpaté, røkt reinsdyr og gravlaks; alt skylles ned med store mengder øl og snaps selvsagt. De fleste restauranter tilbyr julebord i ukene før høytiden, men husk å bestille bord på forhånd. Det er ingenting svenskene elsker mer enn å planlegge alt de gjør i god tid.

Stedet for å plukke meg opp

Hvis du er over 18 år, er du nødt til å smake på varm gløgg med vin i en av de mange salgsbodene på markedene. Der blir du også servert herlige pepperkaker.

Tips:

Stikk innom Wintermezzo på Stortorget. Det er et vinterland med isskulpturer, aktiviteter og underholdning

Shopping in Malmö

Shoppingstrøk i Malmö

Det viktigste shoppingstrøket går fra Stortorget og Lilla Torg, via Sødergatan, forbi Gustav Adolfs Torg og videre sørover langs Sødra Förstadsgatan.

Restaurant Vendel at Sturehof in Malmö

Fin middag

For et måltid i ypperste klasse er Atmosfär en moderne klassiker.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden