[text]

Sentrumsshopping i Gøteborg

Sammenlignet med Oslo har Gøteborg et fantastisk utvalg av designklær og spesialforretninger i alle kategorier. Et av byens hovedstrøk for nettopp shopping er rundt kjøpesenteret Nordstan ved sentralbanestasjonen og gågatene Fredsgatan, Kungsgatan og Korsgatan.

  • Shopping in Nordstan in Gothenburg

Shopping in Nordstan in Gothenburg

Nordstan er et av Sveriges største shoppingsenter og rommer 180 forretninger med både svensk design og internasjonale merker. Her arrangeres det ofte håndtverksutstillinger, moteshow og andre aktiviteter også. Rett utenfor senteret fins det massevis av trivelige smågater som rommer forretninger i alle kategorier.

Designbutikker og leketøysforretninger i populære gågater

I gågatene Fredsgatan, Kungsgatan og Korsgatan som ligger innenfor Vallgraven, er konsentrasjonen av butikker i Gøteborg størst. De siste årene har en mengde lokale motedesignere etablert seg i strøket, og langs Vallgatan og Magasinsgatan ligger det spreke motebutikker og flere design- møbel- og kunsthåndverksbutikker i tillegg til søte kafeer av topp kvalitet. Twist & Tango, Strikk, Designtorget som blant annet fører barneleker og Krypton Form i Vallgatan er noen av dem. Miss Ragtime er plassert i Magasinsgatan og selger vintageklær fra 1950–70 årene.

Forretningen Prickig Katt ligger i Vallgatan 3 og byr på egendesignede smykker og hatter, klær og krimkrams, mens Knapp Carlsson i Kyrkogatan med sine hundre millioner knapper i alle fasonger og størrelser gir en fornemmelse av å reise tilbake til 1950-tallet.

Byhistorikk med en tvist av kunsthåndverk og antikviteter 

En liten bit byhistorikk fås selvsagt på kjøpet for dem som rusler rundt i sentrumsgatene og kvartalene rundt. Kronhusbodarna ligger i Kronhusgatan og rommer håndverksboder og glassblåsere. De berømte Antikhallarna som folk kommer langveis fra for å lete etter kupp i, ligger i Västra Hamngatan 6. Her fins en sjarmerende miks av småsaker, mynter, møbler, glass og lamper.

Delikatesser og deilig sjokolade til å ta med hjem

Etter en stunds shopping, er det mat som er i fokus. Stora Saluhallen ligger på Kungstorget, og er en opplevelse for alle som er det minste opptatt av mat, råvarer og matkultur. For barnas del er det et must å stikke innom Flickorna Kanold Choklad – de har nemlig sin egen sjokoladeproduksjon inne i Saluhallen.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden