[text]

Museum i Gøteborg

Gøteborg er en kompakt by som med sine brede avenyer, gater og torg som gir deg storbyfølelse på et blunk. Byens museer ligger i gangavstand fra hverandre, og de fleste har utmerkede restauranter og kafeer og kule museumsbutikker.

  • View over Gothenburg and Museum of World Culture

View over Gothenburg and Museum of World Culture

Fisk og luftfart

La oss starte i det små. De som er interessert i vintage, interiør og design, bør sette kurs for Fiskemuseet for å lære alt om det å være fisker, se bilder og oppleve hvordan de gamle fiskebåtene ble bygd.
 
Den som er opptatt av luftfart, skal definitivt dra til Aeromuseum, som var et hemmelig militært område under den kalde krigen. Museet er plassert i en gigantisk underjordisk hangar som er hugget ut av fjellet. Her får du lære masse om luftfartshistorikk, kan være pilot i førersetet i et jagerfly og du kan til og med få prøve deg i en helikoptersimulator.
 

Kunst, fotografi og design

Er kunst, fotografi og design din greie? Da skal du starte med å besøke Göteborg Konstmuseum som har tre stjerner i Michelinguiden og ligger ved Götaplatsen. Her finner du nemlig verdens flotteste samling av nasjonalromantisk kunst signert skandinaver på slutten av 1800-tallet. Nyt verker av Edvard Munch, Anders Zorn og Carl Larsson. Foruten dette, fins det også kunst her fra til sammen fem århundrer – blant annet av Picasso, Rembrandt og Rubens. Kunstmuseet deler denne vakre bygningen i nyklassisk stil med Hasselblad Center. Hit skal du gå for å titte på svenske og internasjonale fotografers arbeid – vit at det arrangeres fem ulike fotografiutstillinger her hvert år.
 
Rett rundt hjørnet for disse to museene ligger Röhsska Museum, som noen foretrekker å kalle for det svenske museet innen mote, design og dekorasjon. Vi holder oss til Röhsska. Hit skal du gå for å oppleve en solid dose med hovedsakelig svensk og europeisk håndverk, kinesiske og japanske materialer og for et skikkelig innblikk i moderne svensk, nordisk og europeisk kommersiell og industriell design.
 

Gøteborgs historikk og verdens kulturer

Vil du vite hvordan folk levde der hvor Gøteborg ligger i dag, for 12.000 år siden? Eller hvorfor og hvordan byen ble planlagt og bygget av nederlendere? Da skal du besøke Göteborg Stadsmuseum for å få svar og innblikk, pluss masse informasjon om Göteborgs historie og kultur. Dette museet rommer også Sveriges eneste ekte vikingskip.
 
To av Gøteborgs nyere museum er Universeum og Världskulturmuseet.
Universeum er et vitenskapssenter som kombinerer vitenskap, teknologi og eventyr i en spennende bygning som er tegnet av Gøteborgs egen internasjonale stjernearkitekt, Gert Wingårdh. De sju etasjene i Universeum byr på syv forskjellige avdelinger, blant annet Regnskog, Akvariehall og masse mer. Barna elsker dette stedet.
 
Världsarvmuseet ligger i en annen storslått og meget omtalt ny bygning som er tegnet av London-arkitektene Cécile Brisac og Edgar Gonzalez. Museet har et ambisiøst og variert program med dynamiske og spennende utstillinger fra hele verden. Det bys på opplevelser for alle sanser.

Gjør deg selv en tjeneste og kjøp et Göteborg City Card når du besøker byen. Det gir deg gratis reiser med offentlig transport, gratis inngang til attraksjoner, museer og gratis guidede turer og sightseeing. I tillegg til rabatter i butikker og gratis parkering i Gøteborg.

Når?

Året rundt.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden