[text]

Kunst og kultur i Gøteborg

Sommerstid er Gøteborgs mangfold innen kultur blant de beste. Her finner du designmuseet Röhsska som er hyggelige for både barn og voksne midt i sentrum, Gøteborg Kunstmuseum med en fantastisk samling verker, en klassisk opera samt nye kulturarenaer som Röda Sten og attraksjoner på hvert eneste gatehjørne.

  • The Gothenburg Opera

The Gothenburg Opera

Fra kjøpesenteret Nordstan ved sentralstasjonen går Östra Hamngatan sørover. I sidegaten Postgatan ligger Kronhuset, Gøteborgs eldste bygning fra midten av 1600-tallet. I de flotte omgivelsene fins flere salgsboder med kunst og håndverksdesign, en sjokoladefabrikk og trivelige kafeer. I gågaten Kungsgatan rett i nærheten ligger Göteborgs Domkirke fra 1815.

Gøteborgs Bymuseum med vikingskip

Fra Kronhuset til Gøteborg Bymuseum er også veien kort. Museet er plassert i de gamle lokalene til Sveriges OstIndiaKompani. Den permanente utstillingen tar for seg byens kulturelle utvikling fra forhistorisk tid frem til i dag, og hovedattraksjonen er vikingskipet Äskeskärskipet.

Munch og Carl Larsson på Gøteborg Kunstmuseum

Helt på toppen av Kungsportsavenyen ligger det mektige Gøteborg Kunstmuseum som rommer unike verk av kunstnere som Munch, Carl Larsson, Picasso, Rembrandt og Chagall. Det fins kunst fra til sammen fem århundrer i museet, og på plass er også Hasselblad Center som viser det fremste innen fotokunst. Det eneste som topper dette besøket er en ekte, svensk husmannskostlunsj på gourmetrestauranten Fond rett ved siden av.

Röda Sten storbyens nyeste kulturarena

I Gøteborg bobler kreativiteten, og Röda Sten er en ny og spennende arena for kunst, teater, musikk og dans som ligger ved havneinnløpet mellom Älvsborgsbroen og Nye Varvet. Herfra er det panoramautsikt utover horisonten og mot Vinga Fyr, og på kveldene er strøket et møtested med kafeer, spisesteder og musikklubber. Også byens Opera ligger ved havnen. Det sjenerøse programmet byr på et bredt utvalg av opera, musikaler og klassisk og moderne ballett, og i likhet med Oslos opera er selve arkitekturen spennende og verdt et besøk i seg.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden