[text]

Jul i Göteborg

Göteborg elsker jul. Her fins det massevis av kor, stearinlys, skøyter, ristede kastanjer, salgsboder fylt med tradisjonell kunsthåndverk og svenske spesialiteter. Og byens varemerke, det er millioner av lys.

  • Gothenburg at Christmas time

Gothenburg at Christmas time

Julelys med ekstravaganse

Gå nedover Julegaten som er 3 kilometer lang og starter ved havna og ender opp ved portene til Jul på Liseberg. Eller du kan nyte den magiske belysningen mens du tar en Paddanbåt på kanalen fra sentrum til Liseberg.

Synging, skøyteturer og en hel haug med nøtter

Bältespännarparken er en liten park som virkelig glitrer rundt høytiden, og er et supert sted der du tester den sjarmerende lille skøytebanen, spiser en pose med ristede kastanjer eller stikker innom den koselige julekafeen. Du er selvsagt omringet av julekor på alle kanter.

Julemarkedene

Før jul blir Göteborg som et eneste stort Julemarked med markeder over hele byen – på Nordstan, Haga, Kronhuset og Gustav Adolfs Torg blant flere. Jul på Liseberg leder an med sine fem millioner lyspærer og Sveriges største julemarked.

Hvordan unngå å fryse

Hvis du vil få varmen, så stikk innom en av byens mange koselige kafeer og ta deg en svensk fika – en rykende varm kaffe eller tekopp i den sjarmerende, brosteinsbelagte bydelen Haga. Forsyn deg kraftig av hjemmelagde lussekatter, eller også en berømt kanelsnurrings på Café Husaren.

Julebord - slik bare svenskene lager det

På det svenske julebordet finner du såklart svenske favoritter som hundrevis av sildeslag, hjortepaté, røkt reinsdyr og gravlaks. Alt skylles ned med store mengder øl og snaps.

Gå Gourmet i Göteborg

Hvis du er ute etter en førsteklasses vintermeny, bør du bite deg merke i at Göteborg er alle matelskeres by og har fem restauranter med Michelinstjerner. Forvent fokus på sjømat i denne kystbyen som er berømt for kvaliteten på fisk og skalldyr.

Stedet å plukke meg opp

Hvis du er over 18 år, er det bare å sette kurs for bodene som selger gløgg. Der får du varmen og deilige pepperkaker. Varm sjokolade er alltids et alternativ, Og hvis du er på Liseberg, er det et must å besøke Icebar.

Når?

Midten av november frem til jul.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden