[text]

Kultur i Gøteborg

Høydepunktet i Gøteborgs kulturkalender, er de 6 dagene Kulturkalaset varer i august. De 359 øvrige dagene i året er heller ikke så verst. For å være sikker på at du ikke går glipp av noe, kan du få utfyllende informasjon om kulturarrangementer i byen.

Flesteparten av Gøteborgs kulturelle attraksjoner ligger i komfortabel gåavstand til hverandre.

  • The art museum in Gothenburg

The art museum in Gothenburg

Kulturkalaset i Gøteborg

Kulturkalaset i Gøteborg er en gigantisk gatefest som tiltrekker seg rundt 700 000 festivaldeltakere til sentrum. Det beste er at alt er helt gratis. Forvent levende musikk, dans, design og mote, film, gatekunstnere, gateartister, kunsthåndverk, historie, komedie, poesi og teater. Kalaset er intet mindre enn fantastisk. Den 6-dager lange festen finner sted i august, og Gøteborg ønsker deg herved hjertelig velkommen!

Konserthuset i Gøteborg

Konserthuset i Gøteborg ligger i en klassisk art deco bygning fra 1935 med banebrytende arkitektonisk utforming, og byr på akustikk i verdensklasse. Det er her Gøteborg Symfoniorkester holder til, og orkesteret avholder klassiske konserter ledet av noen av verdens beste dirigenter. Konserthuset ligger på Gøtaplatsen Torg i samme bygning som Gøteborgs Stadsteater og Gøteborg Kunstmuseum. Foran bygningen står det en statue av Poseidon, og det er nær sagt umulig å unngå dette landemerket av en bygning når du er i byen. Kom for å oppleve det selv!

Operaen i Gøteborg

Gøteborgsoperaen tilbyr sceneteknikk i verdensklasse, fantastisk akustikk, store øvingslokaler, studioer og workshops, og rommer til og med et bibliotek med 15 tonn noter. Det fins bare ett ord som beskriver alt dette pluss opera, dans, konserter og musikaler under ett tak: Nemlig imponerende. Hvis du ikke skal på en forestilling, så delta på en guidet tur her, eller spis en utmerket lunsj på restauranten i vannkanten.

Världsarvmuseet

Hvis du føler for å bli utfordret av tankevekkende utstillinger og et program som tar for seg globale spørsmål, er Världsarvmuseet som ligger ved siden av utrolige Universeum rette sted å besøke. Kom hit for å få litt hjernetrim, og forvent vanvittig flotte utstillinger og samtidskunst, pluss et møte med all verdens kulturer gjennom kunst, musikk, dans og film.

Gjør deg selv en tjeneste og kjøp et Gøteborg City Card når du besøker byen. Det gir deg gratis reiser med offentlig transport, gratis inngang til attraksjoner, museer og gratis guidede turer og sightseeing. I tillegg til rabatter i butikker og gratis parkering i Gøteborg.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden