[text]

Skjærgården på vestkysten

Sveriges Vestkyst strekker seg helt fra Gøteborg til Norge. Tusenvis av øyer rammer inn kystlinjen med klipper av granitt, små fiskesamfunn og travle gjestehavner. Dette er stedet der du spiser Europas beste sjømat, padler forbi selkolonier i rolig tempo, unner deg selv et besøk i en flytende badstue og nyter tangbad på spa.

  • Wether Islands in Bohuslän, at the West Coast
  • Tjornekalv at the West coast archipelago
  • Kosterhavets National park in Bohuslän
  • Fjällbacka, West Sweden
  • Åstol at the Swedish West Coast
  • Oyster opening at the West Coast

Wether Islands in Bohuslän, at the West Coast

Sild, historikk og skalldyrsafari

På vestkysten er sild i seg selv så stort, at de feirer Sildens Dag den 6.juni. Bli med svenskene på fest og hev glassene for fisken som har vært bærebjelken i de pittoreske fiskesamfunnene gjennom mange hundre år. Besøk den berømte Klädesholmen og Sveriges første flytende hotell og restaurant, nemlig Salt & Sill. Bli med de lokale fiskerne på Skalldyrsafari og jakt på hummer, østers, krabbe og blåskjell.

Øyer, øyer og atter øyer

Sveriges vestligste øyer heter Väderöarna, og er et kajakkparadis for de som elsker sjømat.
Käringön finner du sjarmerende rorbuer  og bittesmå hus og hager som har stått uforandret siden 1800-tallet.

Kjendisenes favorittsted

Marstrand er et absolutt must å reise til – øya er nemlig lekegrinden til svenske kjendiser og kongelige, og byr på en lang og spennende historikk. Her får du også magisk utsikt over skjærgården fra Carlstens Festning.

Marin nasjonalpark

Sveriges første marine nasjonalpark, Kosterhavet, ligger ved de bilfrie Kosterøyene som smykker seg med fantastiske strender og skjær og en unik kystlinje. Du bør også besøke Åstol, en øy som ligger rett utenfor Tjörn, og smake på spesialiteten røkte skalldyr.

Fiskesamfunn vakre som glansbilder

Langs hele vestkysten ligger det små, skjønne fiskesamfunn som alle er verdt et besøk. Grebbestad er stedet der 90 % av Sveriges østers kommer fra – trenger vi si mer? Dette er også stedet der du finner Everts Sjöbod; en restaurert rorbu fra 1800-tallet som arrangerer miljøvennlige skalldyrsafarier og arrangerer uforglemmelige middager i et rent ut sagt magisk miljø.

Krimbøker med kysttema

Hvis du vil bli bedre kjent med miljøet der en krimroman utspiller seg, kan du besøke det utrolig idylliske fiskesamfunnet Fjällbacka, som er blitt kjent gjennom bøkene til den svenske krimforfatteren Camilla Läckberg.

Lysekil er et ideelt utgangspunkt for å utforske skjærgården, og spesielt hvis du da vil dra til øya Skaftö der du finner Fiskebäckskil og Grundsund. Ikke gå glipp av disse glansbildeaktige småbyene med skakke bygninger som ligger helt i vannkanten. På øyene finner du også flere naturreservater med oppmerkede vandrestier og sykkelstier.

Restaurant Kock & Vin in Gothenburg

Gøteborg – en gastronomisk metropol

I dag har Gøteborg en rekke ulike typer restauranter i verdensklasse, og alle er verdt en lang omvei til og med for den mest kresne gourmet.

The art museum in Gothenburg

Nyt kulturlivet i Göteborg

Gøteborg er Sveriges hovedstad nummer to, og kulturelt sett har byen gjennomgått en total forvandling de siste to tiårene.

Bestill på nettet gjennom VisitSwedens partnere

Book activity
Activity

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden