[text]

Slottsskogen Park

Innbyggerne i Göteborg kaller Slottsskogen for byens grønne lunge. Det er ikke så overraskende med tanke på at vi snakker om 137 hektar med skogslandskap der hjort og ugler lever fritt. Parken ligger rett ved sentrum og i hjertet av byen. Den ble etablert og fredet i 1874, og er et fantastisk sted med både skog, stier og åpne plasser perfekte for rekreasjon.

  • The Slottsskogen park in Gothenburg

The Slottsskogen park in Gothenburg

I tillegg til å rusle tur gjennom parken eller ta en herlig løpetur på skogstiene, kan du gjøre som gøteborgerne og bruke naturområdet litt mer aktivt. Her har du mulighet til å plukke markjordbær og blåbær på sensommeren, besøke den flotte lekeplassen sammen med barna, eller spille fotball og sole deg mens du nyter en medbrakt piknikkurv. 

Bare gjør det

Nyt Slottsparken fullt ut; spill minigolf og frisbee på solfylte dager, kle av dere og utfordre lokalbefolkningen på volleyballbanene på stranden. Det er her i Slottsskogen at det årlige Göteborg Marathon går av stabelen, og parken rommer også et observatorium utstyrt med teleskop der en kan studere planetene og spane etter stjerneskudd. 

Dyrepark

Slottsskogen fremstår delvis som en dyrepark, fordi store innhegninger med dyr fins spredt over hele området. Her kan du oppleve elg, hjort og hester på nært hold. Og i Barnas Dyrehage fins det villsvin, artige geiter, sauer, kaniner, høner og ponnier som de kan ri på. Dammene er fulle av ender og sel, til og med pingviner.

Musikk

Slottsskogen er arenaen for den årlige musikkfestivalen Way Out West, og i paviljongen arrangeres det regelmessig musikk- og dansetilstelninger gjennom hele sommeren. Hver sommer byr også Göteborg Symfoniorkester på en gratis utendørs konsert i parken.

Kjekt å vite:

Du kan finne ut hvilken rang de ulike pingvinene i parken har ved å titte på matingen kl. 14.30. Ta en pause i en av de tre kafeer i parken.

Når?

Selve parken er alltid åpen, men Barnas Dyrehage er kun åpen fra mai til august måned.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden