[text]

Gøteborgs parker og slottshager

Få storbyer kan vise til så mange grønne lunger som Gøteborg. Trädgårdsforeningen, Botaniska og barnevennlige Slottsskogen ligger i sentrum, mens Gunnebo Slott rett utenfor er en super severdighet for de som vil gi barna historisk påfyll gjennom arkitekturopplevelse, lek og inntrykk.

  • Trädgårdsföreningen in Gothenburg

Trädgårdsföreningen in Gothenburg

Slottsskogen har vært parken gøteborgerne selv har søkt seg til helt siden 1874. Her kan en ha piknik, mosjonere, slappe av i solen og ta en pause fra de livlige sentrumsgatene. Slottsskogen rommer også en dyrepark med nordiske dyr. På sommeren rommer Barnens Zoo geiter, høner, griser og kaniner, og dermed er det duket til fest for de minste.

Sjarmerende Trädgårdsforeningen byens midtpunkt

Helt i enden av Östra Hamngatan ligger Kungsportplassen med en kanal. Krysses broen som går over kanalen, fortsetter byens hovedgate Kungsportsavenyen rett frem. Stora Teatern og Kungsparken ligger til høyre, og på venstre side ligger parken Trädgårdsforeningen. Den elskes av gøteborgerne for sin fascinerende samling av tropiske trær og planter. Midtpunktet i parken er Palmhuset, som ble oppført allerede i 1878 med Londons Crystal Palace som modell. Trädgårdsforeningen rommer i tillegg et Rosarium, Rosenkaféet og fantastisk vakre grøntområder der hele familien kan slå seg ned og ta en deilig piknik.

Den Botaniske Hage med 20 000 vekster

De grønne opplevelsene i sentrum av Gøteborg stopper ikke med Slottsskogen og Trädgårdsforeningen. Med nesten 20 000 vekstarter er Gøteborgs Botaniske Hage størst i Norden og verdens ledende. Her er Sveriges største samling av tropiske orkideer. I tilknytning til parken ligger naturreservatet Änggårdsbergen der det er et et sjeldent eksemplar av treet fra Påskeøya som nå er utryddet. I Botaniska arrangeres trivelige omvisninger hele sommeren, og de passer for både barn og voksne.

Gunnebo Slott en herlig familieseverdighet

Gunnebo Slott ligger i Mölndal, som bare er en kort busstur eller bilreise unna sentrum. Slottet er unikt, og fremstår som et av Nord-Europas beste eksemplene på nyklassisk arkitektur fra 1700-tallet. Her kan hele familien kose seg, og velge mellom å titte på gårdsdyrene, spasere i slottsparken, delta på guidet visning gjennom de fantastiske bygningene eller slå seg ned på den trivelige kafeen Gunnebo Kaffehus och Krog. Kafeen er et av de 25 medlemmene i organisasjonen Vestsvensk Mersmak, som sikrer gjesten et deilig måltid i spesielle omgivelser. Mesteparten av rettene på menyen har utgangspunkt i slottets egen urtehage, der økologisk landbruk og gamle dyrkingsmetoder står i fokus.

På Gunnebo er det tre typer hage å boltre seg i - barokkparken, landskapsparken og nyttehagene der krydder og urter vokser frodig i sommermånedene. Barokkparken smykker seg med statuer, urner og eksotiske vekster, mens landskapsparken er det nærmeste en kommer en Engelsk Hage i Gøteborg.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden