[text]

Gøteborg Botaniske Hage

Gøteborg Botaniske Hage brer seg utover et område på 430 dekar, og mesteparten av parken ligger i et naturreservat. Her fins 40 hektar med hager, og til sammen rommer de utrolige 16.000 planter og kultivarer. Hvis du ikke klarer å få forståelse for størrelsen, så holder det å si at området er veldig stort og at det kan være vanskelig å få med seg alt under ett besøk. Men det er verdt et forsøk!

  • The Botanical Garden in Gothenburg

The Botanical Garden in Gothenburg

Et besøk i Gøteborg Botaniske Hage er meget hyggelig og interessant for både barn og voksne. Å tre inn mellom portene her er nesten som å besøke en vakker katedral; folk snakker med lave stemmer, en beveger seg rundt med andakt og overalt høres mennesker som utbryter glede over synet av vakre planter. Det som skiller Göteborg Botaniske Hage fra andre botaniske hager, er grønne skogholt, glitrende sjøer som er fine å gå tur rundt og store plener som er ideelle å ta en piknik på.

Med Michelinstjerner

Visste du at hager og parker kan bli tildelt stjerner i Michelinguiden? Stenhagen i Göteborg Botaniske Trädgård har hele tre stjerner, og regnes som parkens hovedattraksjon. Hagen er delt inn i geografiske områder basert på plantenes opprinnelsessted, som eksempelvis Amerika, Europa og Asia. Her fins det rundt 6000 vakkert presenterte planter; alt fra Edelweiss til planter fra Himalaya og til og med et insektspisende eksemplar fra Amerika.De øvrige områdene i den Botaniske Hage er den Japanske dalen, Rododendrondalen, kjøkkenhagen, Arboret (en samlingsstasjon med planter for forskning) samt drivhusene. Og tenk deg; en av de ansatte har faktisk reist verden rundt for å håndplukke noen av de plantene som finnes her, kun for at du skal kunne nyte dem. Helt topp!

Det er flere attraksjoner å nyte under et besøk på Botaniska, nemlig Botaniska Paviljongen som er en restaurant og kafeteria der du kan nyte lunsj, forfriskninger eller kaffe og kanelsnurrer. Her fins også et kunstgalleri og butikk.

Når?

Gøteborg Botaniske Hage er åpent året rundt fra 09.00 til solen går ned. Gå hit for instruksjoner om hvordan en skal komme seg til parken med buss, trikk eller bil fra Göteborg sentrum.

Inngangsbilletten er "frivillig" og beløper seg til 20 kroner.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden