[text]

Natur i Gøteborg

Siden Gøteborg er en havneby, er du aldri langt unna vann her: nede ved havnen fins det store skip som trafikker kontinentet, og i byen brer kanalene seg utover.

  • The Botanical Garden in Gothenburg
  • The Slottsskogen park in Gothenburg
  • A drink by the water in Gothenburg

The Botanical Garden in Gothenburg

Parker

Når gøteborgerne skal slappe av, går de ofte til parken Slottsskogen som ligger sørvest i byen. Store deler er dekket av skog, og du får fantastisk utsikt over byen fra tre høye utsiktspunkter.

Vil du spasere eller ta en kajakktur, kan du dra til Delsjön friluftsområde øst i byen. Der fins det to tilstøtende innsjøer (som heter Stora Sjøen og Lilla Sjøen), en strandlinje med trær som klorer seg fast i klipper, store skogsområder og daler. På vinteren står göteborgerne faktisk på slalåm her.

Hvis du er ute etter raffinert hagestell, plantesamlinger og fabelaktige pikniker, skal du dra til Gøteborg Botaniske Hage. Den er en av Europas flotteste og vel verdt et besøk. Parken rommer 20.000 arter av planter, blomster og trær, og den brer seg utover et område på 175 hektar.

Her finner du mer informasjon om Gøteborgs parker.

Øyene på Vestkysten

Øyene på vestkysten befinner seg bare en kort ferjetur unna Saltholmen som ligger sør i byen. Trikk nr. 11 bringer deg til Saltholmen. De nærmeste øyene er Styrsö, Vrångö og Donsö. Besøk dem for å få et glimt av kulturen og øylivet, og ikke minst for å oppleve idyllen med egne øyne. Dette er supre steder å både bade, fiske og gå turer på.

For mer informasjon om hvordan du kommer deg ut til øyene i den nordlige delen av vestkystens skjærgård, kan du besøke et av Gøteborgs turistkontorer.

Gjør deg selv en tjeneste og kjøp et Göteborg City Card når du besøker byen. Det gir deg gratis reiser med offentlig transport, gratis inngang til attraksjoner, museer og gratis guidede turer og sightseeing. I tillegg til rabatter i butikker og gratis parkering i Gøteborg.

Når?

Året rundt, men når det gjelder turer langs Vestkysten, bør du sjekke båtavgangene først.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden