[text]

Matopplevelser i Gøteborg

Gøteborg kalles for byen med det store hjertet, og ordspråket stemmer perfekt når det gjelder mat. Her finner du gourmetrestauranter med stjerner i Michelinguiden. Pluss et et fantastisk utvalg av spisesteder og kafeer som byr på alt fra skjønne, smakfulle kaker og tradisjonell husmannskost til eksotiske retter fra hele verden.

  • Thörnströms Kök, with a star in Guide Michelin

Thörnströms Kök, with a star in Guide Michelin

Gøteborgs restaurantstrøk er først og fremst på Kungsportsavenyen der det fins et bredt utvalg av barer og utesteder, i Linnégatan som har en miks av barer og koselige kroer og i Långgatorna der kjøkkenet er mer internasjonalt.

Fersk fisk og skalldyr storbyens spesialitet

Gøteborgs beliggenhet ved kysten sørger for tilgang til fersk fisk og skalldyr av beste kvalitet. Kombinert med kreative kokker, lange mattradisjoner og sterk matkultur, gjør dette Gøteborg til en av Europas fremste matbyer. Fiskekrogen og anerkjente Sjömagasinet med Ulf Wagner i spissen er to steder der det beste innen sjømat serveres.

Spesielle steder for spesielle anledninger

Spisesteder som 28+,  KOKA og Thörnströms Kök viser til stjerner i Michelinguiden, men det fins en mengde andre også som kan løfte ferieopplevelsen ytterligere. Swedish Taste, Hos Pelle, Sjöbaren, og klassiske Kometen som byr på smektende husmannskost kan prikkes inn på matkartet først som sist. Trivelige steder med ekstra varm atmosfære, er Familjen ved Avenyen og Bjørns Bar som er en del av KOKA. Mens Bjørns Bar serverer smektende skinker og snakfulle oster fra Italia og Frankrike kan en sitte henslengt på uteserveringen til Familjen og kjenne sommersola prikke mens en får servert ekte husmannskost.

Smak på Gøteborg gjennom å fika

I Gøteborg er det å ta en fika, altså en kaffekopp, både smart og godt. Byen er proppfull av supre kafeer. Vasastan, Haga og Linnéstaden er bydeler som er særdeles inviterende, og en får med seg litt av byens sjel når en sitter på en sjarmerende fortauskafè og nyter livet, arkitekturen og stemningen rundt i byen.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden