[text]

Kafeer i Gøteborg

Gøteborgerne elsker kafeene sine, og byen er kjent for sin avslappende atmosfære. Ikke gå på puben. Kaffebarene er stedet der det skjer i Gøteborg.

  • One of many coffee shops in Gothenburg

One of many coffee shops in Gothenburg

Tradisjonelle

Café Husaren, med sjarmerende stukkatur og glasstak, serverer hjemmelagde søtsaker, typiske svenske smørbrød (eksempelvis med reker og egg), varm sjokolade, og det som sannsynligvis er verdens største kanelsnurrer til horder av tilbakevendende gjester. En av Göteborgs klassikere.

De spesielle

Rosenkaféet er fantastisk på sommeren, når stedet er omringet av blomstrende rosebusker. Kafeen gir en liten smakebit på fordums prakt, og serverer tradisjonelle svenske retter og hjemmelagde kaker. Her fokuseres det på ferske, naturlige ingredienser.

Pick-N-Paint Café er vel nesten så snodig som det kan få blitt i Göteborg. Her kan du male keramikk mens du tar en kaffe, og barna kan også få prøve seg (i det minste på å male – å gi dem kaffe er kanskje ikke en like god idé).

Museer

Röhsska Café på designmuseet Röhsska er et luftig sted med stor takhøyde som gir en følelse av ro. Sunne lunsjbuffeer og et bredt utvalg av urtete er noen av spesialitetene.

Moderne

Da Matteo Caffe é Gelato er så moderne som det kan få blitt i Göteborg. Dette berømte stedet er så veletablert at til og med veggene utstråler kule vibber. De legger stoltheten sin i å servere italiensk kaffe og iskrem, og med nydelige paninis og fylte kaker sier det seg selv at bordene er proppfulle av trendy innbyggere.

Two Little Birds er en økologisk kafé med miljøbevisst linje. Second hand møbler, eklektiske tapeter fra de glade 1970-årene og utstillinger av kunsthåndverk er stikkord.

Favoritter i nabolaget

Café Flickorna Kanold, er alle sjokoladeelskeres kakaodrøm. De utsøkte konfektbitene er helt unike og må bare prøves; mørk trøffel av blåmuggost, og salt karamellsjokolade smelter i munnen. Den varme kakaoen deres er på god vei til å bli en legende, og iskremen med varm sjokoladesaus forårsaker nesten opptøyer i køen. Selv smørbrødene og kaffen er trekkplaster. Gå hit.

Café Kringlan er upretensiøs og hjemmekoselig, og er på en måte storstuen til göteborgerne som bor i den brosteinsbelagte bydelen Haga.  Dette er stedet der du virkelig får en følelse av hva begrepet «fika» handler om; avslappende kvalitetstid over en god kopp kaffe.

Se flere og les mer om kafélivet i Gøteborg her

 

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden